Utorak 03.07.2018.
04:30
b92.net, Vestionline

Ne vodite računa o higijeni? To će vas skupo koštati

pixabay.com
Redovnim kupanjem uništavate loše bakterije na svom telu (Foto: Ilustracija)

Ukoliko neke od ovih higijenskih navika ne obavljate svakodnevno, to može mnogo negativnije uticati na vas, nego što možda mislite. Evo šta kažu eksperti: 

Neredovno čišćenje zuba

Ako ne perete redovno zube, ili ih ne čistite koncem, desni mogu da oteknu, da postanu osetljiviji, i mogu da krvare. Stomatolog Nataša Li, za magazin Riders dajdžest, kaže da prvo što vam sledi je loš zadah, a zatim i pojava karijesa. 

Prema njenim rečima sledi začepljene kanala u ustima, a bolesti zuba i desni zbog loše higijene povezane su i sa bolestima srca i dijabetesom. 

Retko tuširnje

Dermatolog Dženin Fransis kaže da tuširanje nije potrebno samo da se ne bi smo "osećali". Sapun i voda su, naime, prevencija za pojavu akni, osipa i infekcija. 

- Bakterije se uvećavaju i umnožavaju na vašem telu ako ih ne uklanjate, a tuširanje je savršen način za to - kaže Fransis.

Skidanje šminke

Skiranje šminke posle napornog dana može da bude pravi izazov. Međutim, neophodno je da to uradite to kada ste najumorniji. U suprotnom, ostaci šminke zapušiće pore, a senke, maskara i kreoni mogu i da oštete vaše oči.

Posteljina

Dženin Fransis kaže da se odeća - prvenstveno donji veš, mora menjati svakodnevno. Posteljinu bi trebalo da menjate jednom nedeljno, jer ćete izbeći razne infekcije i razvoj štetnih bakterija na vašem telu.

2024 © - Vesti online