Ponedeljak 02.07.2018.
11:16
Vestionline

Stamatović: Vučić organizuje kontramiting - hoće li na Zlatiboru udariti Srbin na Srbina?

A. Čukić
Aktivisti Srpske napredne stranke (Foto: Arhiva)

Stamatović je podsetio da su, kao znak dobre volje, na molbu premijerke Brnabić, u četvrtak, predstavnici lokalnih samouprava Paraćina, Šapca i Čajetine odložili raspravu u Savetu Evrope o pritiscima na ove zajednice.

- Hvala ministru na korektnosti i spremnosti na razgovor, ali i Paunović i Zelenović i ja smo napustili sastanak, pošto Ružić ne može da utiče na raspojasane naprednjake i zato smatram da je, od ovog trenutka, sva odgovornost za ono što se dešava ili se, ne daj Bože, može otrgnuti kontroli - na Srpskoj naprednoj stranci! -  rekao je Stamatović i dodao:

- Ova provokacija, ova najava kontramitinga liči na onaj nesrećni 24. decembar 1996, kada su Milošević, Mira Marković, Vulin, Željko Mitrović i ostala kamarila bili pripravni da udare na sopstveni narod koji je protestvovao zbog izborne krađe. Sve ovo pokazuje da Vučićev režim ne poštuje ni Ustav ni zakon ni demokratske institucije i da, ako ne može milom, onda silom želi da ugasi i poslednja tri svetla u tunelu zvanom Srbija - rekao je Stamatović.

On je objasnio da naprednjacima nisu svete ni kosti srpskih stradalnika iz oslobodilačkih ratova, pošto bestijalno podmeću čajetinskoj lokalnoj upravi da je, navodno, "dala pod hipoteku i spomenik partizanima", dok istovremeno taj isti SNS koristi poznato Studentsko odmaralište na Zlatiboru kao "generalštab svojih odreda za puč u Čajetini". 

Stamatović je podsetio da je imao nameru da, u ime Opštine Čajetina, između ostalog, zahteva da se van snage stavi antiustavno i protivzakonito doneta Uredba o proglašenju Parka prirode ''Zlatibor''; da prestane da se opstruiše izgradnja zlatiborske "Gold gondole" i da se tako "otkoči" budući razvoj Zlatibora i cele Zapadne Srbije; da odgovorni ljudi u Vladi i ministarstvima poštuju procedure jer Ustav i zakoni moraju da važe i za njih, i da ne donose političke odluke, na štetu opštine Čajetina i njenih građana.

2024 © - Vesti online