Ponedeljak 02.07.2018.
06:30
Mondo.rs

Novi iPhone modeli - sve što vas zanima

Promo/Apple
 

Ogromni su!

Kuo tvrdi da će Apple lansirati tri iPhone X modela, od 5,8 inča, zatim 6,1 (jeftinija verzija) i 6,5 inča (iPhone X Plus).

"Trostruka" kamera

Primarni i telefoto moduli imaće pomoć u vidu monohromatske kamere, baš kao što je slučaj u modelu P20 Pro kompanije Huawei. Kao što smo vam već pisali, ideja treće kamere je "gaženje" konkurencije kada su u pitanju fotografije nastale pri uslovima slabog osvetljenja. Ipak, "Forbs" navodi da će ovu verziju imati samo najveći model, iPhone X Plus.

Pristupačnije cene?

Kuo je već nagoveštavao da će Apple odustati od cifre od 999 dolara za iPhone X, ali navodno će najjeftiniji model (6,1 inč) koštati između 600 i 700 dolara, što je značajno povoljnije.

Šta je drugačije?

Kako bi cena bila pristupačnija, naravno, moraće da budu napravljeni određeni kompromisi kada su komponente u pitanju, pa će iPhone X od 6,1 inča imati jeftiniji LCD panel (umesto OLED varijante), neće na displeju imati 3D Touch opciju i pozadi će imati samo jednu kameru.

Šta je izbačeno?

Iako se šuškalo o izbacivanju Lightning porta, Kuo navodi da možete "mirno da spavate" - na taj korak se Apple neće "usuditi" u ovoj generaciji telefona, mada će novi modeli imati i opciju bežičnog punjenja, ali ona neće biti jedini način da napunite svoj uređaj.

Kada stižu?

"Forbs" piše da ćemo sva tri modela moći da vidimo već u septembru, mada će najjeftiniji među njima verovatno kasnije ući u proizvodnju, pa će mu, barem u početnoj fazi, dostupnost biti ograničena.

2024 © - Vesti online