Nedelja 01.07.2018.
13:13
Vestionline

Policija radi u očajnim uslovima, prostorije opet poplavljene (FOTO/VIDEO)

Neverovatno da za toliko godina ne može da se nađe rešenje da se spreči poplavljivanje prostorija, gde se čuvaju važna dokumenta i dokazni materijali. Slično je i u PS Kostolac, odakle fotografiju takođe šaljemo, a takvo je stanje i u većini policijskih stanica širom Srbije.

Apelujemo na ministra Nebojšu Stefanovića da posveti posebnu pažnju uslovima u kojima rade policajci. Načelnici tih policijskih stanica verovatno imaju preča posla, nego da obezbede normalne uslove za rad policiji ili da o ovakvom stanju obaveštavaju vrh MUP Srbije.

Na ovaj način se ugrožava zdravlje i bezbednost svih zaposlenih u MUP Srbije, ali i građana koji dolaze da obave svoje poslove.

Sve veći broj policajaca oboljeva od bolesti respiratornih organa, a eksperti iz MUP Srbije još nisu doneli Akt o proceni rizika i bezbednosti na radu, dok o životnom osiguranju i minornosti osiguranih suma, ne treba ni da govorimo.

Neverovatno je da u 21. veku i dalje vodimo borbu za normalne uslove za rad - kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

2024 © - Vesti online