Subota 30.06.2018.
12:00
Vestionline, mondo.rs

Federer: Ako nemam motiv na Vimbldonu, znači da je kraj

EPA/PETER KLAUNZER
Rodžer Federer, želi 9. trofej na Vimbldonu

U ponedeljak u Londonu startuje najprestižniji teniski turnir na svetu, Vimbldon. Titulu brani Rodžer Federer, najuspešniji igrač u istoriji, koji je čak osam puta podizao pehar na tom turniru.

Uprkos tome što će uskoro napuniti 37 godina, i ove sezone slovi za najvećeg favorita.

Federer je propustio deo sezone na šljaci kako bi se što bolje pripremio za travu i naročito Vimbldon.

- To prošle godine je bio neverovatan osećaj ushićenosti kada sam osvojio Vimbldon. Bio sam u neverici pošto sam to uspeo tačno 15 godina nakon prvog pehara, i to bez izgubljenog seta. Uradio sam nešto što niko pre mene nije. Ispisao sam istoriju na mom omiljenom turniru… Ništa nije bolje od tog osećaja - prisetio se Federer sjajno odigranog turnira 2017. godine.

- Meni ne treba motivacija za Vimbldon. Ako bi mi zafalilo motiva za taj turnir, onda bih bio u problemu. Onda bi to značilo da je verovatno kraj!

- Jedva čekam da počne, veoma sam uzbuđen, spremam se već tri meseca. Vimbldon mi je uvek najveći cilj i o Vimbldonu razmišljam i u kratkom periodu pauze između sezona. Oporavio sam se psihički, fizički sam spreman i sada samo treba da budem maksimalno skoncentrisan - poručio je Švajcarac.

Federer, koji je prvi nosilac na ovogodišnjem Vimbldonu, na startu takmičenja sastaće se sa srpskim teniserom Dušanom Lajovićem.

2024 © - Vesti online