Petak 29.06.2018.
17:35
Vestionline, mozzartsport.com

Barsa hoće Malkolma Dilejnija!

EPA/PETER KNEFFEL
Malkom Dilejni, dok je igrao za Svetislava Pešića u mihnenskom Bajernu

Prva zvezda Žalgirisa Kevin Pangos prvo je zvanično pojačanje, Saša Vezenkov i Peteri Koponen su već precrtani, situacija sa Huan Karlosom Navarom je i dalje prilično zamršena, a Pešićeva izričita želja je da Ante Tomić i Adrijen Moerman dobiju nove ugovore i ostanu, bez garancija da će biti članovi startne petorke. Barselona, doduše, ovog leta traži još jednog centra i kvalitetnog bombardera, a dok potraga još traje klupska uprava sprema ozbiljno pojačanje, možda i najveće u ovom prelaznom roku - Malkolma Dilejnija. 

Kako javlja lokalni list "Sport Katalonije", koji tvrdi da je uprava Barselone već stupila u kontakt s predstavnicima američkog šutera. Dilejni je odnedavno slobodan igrač pošto je Atlanta odlučila da s njim ne produži ugovor. Navodno, od novog kluba traži platu od 3.000.000 evra neto, što bi ga učinilo jednim od najplaćenijih igrača u Evropi! 

Barselona na plejmejkeru već ima strašnu bazu koju čine Toma Ertel i sada Kevin Pangos, a veliki fokus stavljen je na Dilejnija. To bi Pešiću dalo mogućnost da često meša karte i praktično ima dvojicu plejmejkera na parketu u isto vreme, pošto bi Ertel praktično bio jedini klasični plejmejker u toj rotaciji. Dilejni i Pangos se dobro snalaze i kao bekovi. A sa Pauom Ribasom se pregovara oko novog ugovora.

Dilejni i Pešić zajedno su sarađivali i tokom sezone 2013/14 u Bajernu i zato je Amerikanac velika želja popularnog Karija.

2024 © - Vesti online