Petak 29.06.2018.
18:50
B. M. - Vesti

Dragutin dobrotu uči od majke

Privatna arhiva
Dragutin Jovanović iz Minhena

- Teško mi je bilo kad sam to pročitao i video muku porodice junaka s Košara koji je za svoju državu dao sve, pa ostao i bez oka. Verujem da će biti još novčanih priloga za Novicu Spasića i njegovu porodicu i da će izmiriti dug za struju. Ta višečlana porodica živi ionako u teškim uslovima, a bez struje za njih je to propast - kaže Dragutin Jovanović koji je pri kraju studija geodezije.

Zanimljivo je da njegova majka Stana, koja je zaposlena, a ne penzioner kako je pisalo nekoliko puta, već duže vreme preko Humanitarnog mosta pomaže narodnu kuhinju u manastiru Gračanica, ali i svuda gde proceni da je najhitnije.

Ona dolazi u hram Sv. Jovana Vladimira kralja srpskog u Minhenu i pomaže skoro svake nedelje na raznim poslovima. Kad prodaje kalendare, knjige i crkvene predmete, ona postavi "kasicu" u koju parohijani ostavljaju novac ko koliko može.

Kad se nakupi dovoljno novca, za Božić i Vaskrs redovno taj novac šalje na radost onih kojim pomaže. Svoj osećaj za humanost i solidarnost sa ljudima u nevolji, Stana Jovanović je prenela i na sina Dragutina, koji joj je i do sada pomagao u u mnogim humanitarnim akcijama.
 


 

 

 

2024 © - Vesti online