Subota 30.06.2018.
04:30
b92.net

Tri grčka ostrva na kojima možete letovati za 300 evra

pixabay.com
 

Skijatos 

U zapadnim vodama Egejskog mora, odnosno u Sporadima smešten je magični Skijatos, ostrvo senki. Malo ostrvo ima 66 plaža od kojih autobus saobraća do samo 25. Zato je rent-a-car ovde idealno rešenje, a male plaže koje se spajaju sa borovom šumom pružaju vam prirodan hlad. Ukoliko putujete autobusom aranžman sa smeštajem u gradu možete naći po ceni od trista evra. Vožnja do Volosa traje 13 do 15 sati, a onda vas očekuje još sat i po vožnje trajektom do ostrva.

Evija 

Krenemo li niže stižemo do drugog po veličini ostrva u Grčkoj koje je udaljeno samo 80 kilometara od Atine. Od kopnenog dela odvojeno je uskim moreuzom Euripos koji je širok tek 38 metara, pa postoje i dva mosta.

Inače, uski moreuz je postao poznat po neobičnom toku morske vode, pa tako na svakih šest sati u vreme dolaska plime i oseke, tok vode se na kratko zaustavlja stvarajući tzv. "stojeći talas", pa se na suprotnu stranu ustremljuje brzinom od 8 čvorova na sat.

Ostrvo pokrivaju dugovečni borovi i jele, a plaže su zaštićene veličanstvenim stenama. Desetodnevno letovanje na Eviji je prilično pristupačno, a smeštaj i prevoz autobusom će vas koštati u proseku 220 evra.

Lefkada 

Iako je put autobusom do Lefkade koja je smeštena u Jonskom moru iscrpljujući, umor će se višestruko isplatiti čim kročite na neku od tirkiznih plaža. Nesvakidašnje plaže su glavna odlika ovog ostrva, a prelepa i bujna vegetacija stvara utisak šarenila boja koje će oduševiti vaše oko.

Istorija i tradicija se mogu susresti na svakom od prelepih trgova, a ljubitelji noćnog života takođe neće ostati praznih ruku. Autobuski prevoz i aranžman na bazi deset noćenja koštaće vas u proseku oko 220 evra.

2024 © - Vesti online