Četvrtak 28.06.2018.
16:30
Vestionline, Tanjug

Zlato za Ivanu Španović u Taragoni

EPA/DAVID AGUILAR
Ivana Španović, bez konkurencije

Španovićeva je najbolji rezultat ostvarila u prvoj seriji - 7,04 metara, pa je na prvom mestu ostala do kraja takmičenja.

Pored osvajanja zlatne medalje, Ivana je večeras u Taragoni oborila i rekord Mediteranskih Igara star 21. godinu, koji je iznosio 6,72m i bio u vlasništvu Grkinje Niki Ksantu.

Drugo mesto na Igrama u Taragoni zauzela je altetičarka iz Španije Itoja Ebomenje sa daljinom od 6,83 metara, dok je srebro osvojila takođe Špankinja Dijame sa 6,68 metara.

- Zaista sam uživala i danas na nastupu i u toku boravka u Taragoni. Odlični uslovi i sjajna atmosfera u timu Srbije dodatno su me motivisali da večeras osvojim jedinu medalju koja mi je nedostajala sa velikih takmičenja. Prezadovoljna sam skokovima koje sam ostvarila, osvojenom medaljom i novim rekordom Mediteranskih Igra - rekla je Španović.

- Večerašnji skokovi sjajan su pokazatelj da smo na dobrom putu pred odbranu evropske titule u Berlinu i da sam spremna za nove izazove koji me očekuju na mitinzima Dijamantske lige - dodala je Ivana.

2024 © - Vesti online