Četvrtak 28.06.2018.
15:33
blic.rs, Vestionline

"Vidovdan je veliki praznik za Srbiju"

mod.gov.rs
Đorđević: Način na koji se Kruševac razvijao može da bude primer svima drugim gradovima

Ministar Đorđević izjavio je da Kosovska bitka, koja se odigrala na Vidovdan 1389. godine, predstavlja simbol borbe za slobodu, protiv okupacije i protiv onih koji žele da srpskom narodu otmu ono što mu pripada.

- Vidovdan je veliki praznik za Srbiju i bitan je za našu istoriju. Vlada Srbije, Ministarstvo i Odbor za negovanje tradicija nastaviće da ovakve i slične manifestacije obeležavaju na pravi način i time sačuvaju sećanje na sve one koji su dali svoje živote za slobodu Srbije - rekao je Đorđević.

Ministar je svim gradjanima Kruševca čestitao Dan grada i istakao da je Kruševac u prethodnih šest godina napredovao po svim pitanjima, ali da uvek ima prostora i za dalji razvoj.

- Vlada Srbije podržava i pomaže svim lokalnim samoupravama u Srbiji, a način na koji se Kruševac razvijao može da bude primer svima drugim gradovima - istakao je Đordjević.

Organizator komemorativne svečanosti su Odbor Vlade Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije i Grad Kruševac.

Povodom Vidovdana, koji Kruševac obeležava kao svoj Dan, u Kruševcu će biti otkriven i spomenik Kneginji Milici, postavljen na Trgu Despota Stefana, nedaleko od arheološkog parka Lazarev Grad.

2024 © - Vesti online