Četvrtak 28.06.2018.
18:23
M. Stanković - Vesti

Knjižice pune petica

Program je vodila najstarija učenica Adrijana Tatić, a učestvovali su svi đaci. Najpre su se čule poslovice, a zatim se zaorila pesma "Ajde Kato"

Svaki prisutni đak je govorio stihove omiljene recitacije. Čulo se kako se domovina brani lepotom, zašto je Rade srpski jad, šta je želeo Vuk Karadžić, kako je deda učio svog unuka, koliko vredi dobar drug, koliko je lep ovaj svet.

Sofi Marković (4) je pažljivo slušala program i poželela da i sama nastupi. Bez greške i treme je odrecitovala brojalicu "Eci, peci, pec" i osvojila sve simpatije publike.

Na kraju programa se zaorila pesma :"Lepe li su nano Gružanke devojke".

Đačke knjižice, pune petica, podelila je profesorka Milica Stanković koja je pojedinačno pohvalila uspeh svakog đaka i zahvalila roditeljima na saradnji.

Posebne pohvale zaslužile su Jelena Bikicki (9) koja je tokom godine savladala ćirilično pismo i štampana i pisana slova, kao i Adrijana Tatić koja sa uspehom vodi sve školske programe.

Roditelji su svojim specijalitetima zasladili kraj školske godine.

Svečanosti je prisustvovao i Borislav Marković, predsednik Srpskog kulturnog centra Bremen zajedno sa svojom porodicom.

Dvoje maturanata

Osmogodišnje školovanje završili su: Mia Marković i Damjan Đokić. Oni su pored uverenja o završenom osmogodišnjem školovanju dobili i pohvalnice za redovno i uspešno pohađanje nastave i divne knjige na poklon od svoje učiteljice.

 

2024 © - Vesti online