Sreda 27.06.2018.
20:17
Radio Slobodna Evropa

Politička igre oko Kosova: Pacoli kod predsednika Liberije

Veah, inače bivši fudbaler, je takođe prihvatio Pacolijev poziv da poseti Kosovo, obećao podršku svoje zemlje za članstvo Kosova u strane organizacije, te izrazio spremnost da zajedno sa fudbalskom ekipom Liberije odigra prijateljsku fudbalsku utakmicu sa reprezentacijom Kosova.

“Sastanak sa predsednikom Liberije je zaista bio iskren i u duhu prijateljstva i uske saradnje između dve zemlje”, saopštio je Pacoli, dodajući da je Veah jasno stavio do znanja da će Liberija, kao jedna od država koje su među prvima priznale Kosovo, snažno podržavati Kosovo prilikom članstva u vaznim svetskim organizacijama.

Pacolijeva poseta Liberiji odvija se u sklopu njegove turneje Africi, a i nekoliko dana nakon što su vlasti u Srbiji tvrdile tokom posete liberijskog ministra inostranih poslova Gbezongara Miltona Findlija da je ova zemlja povukla odluku o priznanju Kosova.

Vlada Republike Liberije je nakon toga demantovala izveštaje pojedinih međunarodnih i društvenih medija o prekidu dimplomatskih odnosa sa Republikom Kosovo.

2024 © - Vesti online