Sreda 27.06.2018.
18:23
Index

Da li Afrikanci znaju gde je Hrvatska? Odgovor se neće svideti Plenkoviću

pixabay.com
 

"Taj trend je svojstven mnogim zemljama u Evropi upravo naše veličine, to je jedno od temeljnih pitanja... U zemljama Afrike i srednjeg istoka gde je sasvim drugačija situacija, tamo je takvo siromaštvo da bi svi vapili da imaju standard kakav je u Hrvatskoj", kazao je Plenković.

Tim povodom je novinar Dojče velea Srećko Matić svog kolegu novinara iz Kenije Chrispina Mwakideua, dopisnika za DW, upitao o ovoj premijerovoj izjavi. Pitao ga je i znaju li Afrikanci uopšte za Hrvatsku. 

"Ne znam o čemu je hrvatski premijer govorio kada je rekao da većina Afrikanaca sanja o hrvatskom načinu života. Nisam siguran da mnogi Afrikanci uopšte znaju gde je Hrvatska i kakav je život u njoj. Siguran sam da je OK i da je u redu, ali kada biste razgovarali s većinom Afrikanaca, rekli bi vam da žele živeti u zemljama poput Nemačke. U uticajnim i bogatim zemljama poput Nemačke, Francuske, SAD-a ili pak Australije. To su zemlje u koje većina Afrikanaca migrira. Naravno, uz Veliku Britaniju", poručio je on, prenosi Index. 

"Hrvatska je mala i mislim da je u istoj kategoriji zemalja kao Bugarska ili malih zemalja balkanskih nacija. Ne slažem se baš s tom izjavom da brojni Afrikanci sanjaju o hrvatskom načinu života", zaključio je Chrispin Mwakideu.

2024 © - Vesti online