Utorak 26.06.2018.
18:58
blic.rs, Vestionline

Đurić: Napad je "miniranje" mirnog rešavanja problema

M. Karović
Đurić: "Ovakva vrsta demonstracije sile nikome ne može da donese dobro"

On je u saopštenju naveo da je ranjavanje mladića i način da se pokuša sprečavanje da se srpsko-albanski odnosi urede na miran i civilizovan način.

- Ovakva vrsta demonstracije sile nikome ne može da donese dobro i zahtevam i od Prištine i od međunarodne zajednice da spreče dalje pogoršavanje bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji i da kažnjavanjem odgovornih za ovaj i brojne druge napade na Srbe u poslednja dva meseca pokažu da su iskreno na strani mira - ističe Đurić.

Dodaje, da Srbija i srpski narod neće biti pokolebani u svojim nastojanjima da se srpskom narodu u pokrajini omoguće uslovi za normalan život, kakvi se podrazumevaju za sve Evropljane, osim za Srbe na Kosovu i Metohiji.

Đurić je naveo i da je sinoć, u isto vreme kada se dogodio oružani napad na mladića, četvrti put u dva meseca demolirana zgrada ambulante koja pruža zdavstvene usluge žiteljima Suvog Dola.

On podseća da je pitanje razgraničenja opština u selu Suvi Do deo briselskog dijaloga, upravo zbog brige za bezbednost Srba u tom naselju.

- Umesto toga, imamo očito organizovanu kampanju zastrašivanja Srba u tom naselju, što može imati opasne posledice - zaključio je Đurić.

Mladić srpske nacionalnosti ranjen je u ponedeljak u nogu u etnički mešovitom naselju Suvi Do u severnom delu Kosovske Mitrovice.

2024 © - Vesti online