Utorak 26.06.2018.
21:00
b92.net, Vestionline

Žena sa bradom konačno bacila brijač i pokazala lice

youtube.com/This Morning
Inspiraciju je našla u britanskoj manekenki i aktivistkinji Harnam Kauri, kao i svom partneru Aši Birdu koji joj je dao dodatni vetar u leđa: Nova Galaksija

Dvadesetšestogodišnja Nova Galaksija iz Virdžinije, koja boluje od sindroma policističnih jajnika pojavila se u emisiji This morning na ITV-u. 

Ona je objasnila kako je nakon 15 godina uklanjanja dlaka sa lica pronašla hrabrost da konačno baci brijač i nosi svoju bradu sa ponosom. 

Kako kaže, inspiraciju je našla u britanskoj manekenki i aktivistkinji Harnam Kauri, kao i svom partneru Aši Birdu koji joj je dao dodatni vetar u leđa. 

Gledaoci koji su pratili Novin intervjuu, postavili su njen video intervju na društvene mreže i aplaudirali joj na tome što otvoreno pokazuje kako je živeti sa ovim sindrom. 

- Brada ove dame je zaista neverovatna! Izgleda veoma kul. Moja brada nikako da poraste, pa sam malo ljubomoran - napisao je jedan muškarac. 

- I ja bih pokazivao bradu da ona izgleda tako dobro. Bravo devojko - dodao je jedan oduševljeni korisnik interneta. 

Naravno među njima je bilo i negativnih komentara, te su neki muškarci pisali da je "sasvim u redu da žena nosi trenerku, ali bradu nikako".

Tokom intervjua Nova se prisetila momenta kada je počela da prihvata svoj izgled... 

"Sećam se prvog puta kada sam prestala da se brijem. Izašla sam napolje u kupovinu namirnica i bila sam svesna svog izgleda. Trebalo je dosta vremena da prođe da dođem do ove tačke da ne moram da se skrivam.Tokom vremena postalo je normalno". 

Nova je objasnila da je prvi put dobila menstruaciju sa 11 godina, ali je godinu dana kasnije iznenadno izostala i nikada više nije imala menstrualni ciklus. Zbog toga je tokom tinejdžerskih dana po savetu lekara uzimala hormonske pilule za kontrolu rađanja. 

U petnaestoj godini joj je dijagnostikovan sindrom policističnih janika u 15. godini, počela je da dobija vidljive dlake na licu, a ona je brijala lice i pokušavala da sakrije bolest. 

Zbog svog stanja, odnosno hormonskog disbalansa koji je izazvao pojavu cista na jajnicima i rast malja na licu, Nova je patila godinama. 

- Dečaci iz odeljenja u srednjoj školi su primetili dlake i rekli mi da imam dobru bradu kakvu oni verovatno nikada neće imati - otkrila je Nova u jednom od intervjua. 

"Od tada, brijala sam lice svakog dana pre škole. Dlačice su postajale sve jače i počela bih da paničim kada zaboravim da ponesem brijač sa sobom. 

"Ustajala sam rano i brijala se, pretvarajući se da se tuširam, ali stvarno nisam mogla da podnesem da vidim sebe sa bradom. Samopouzdanje sam stekla zahvaljujući svojoj partnerki tada, ali sem nje malo ljudi je znalo. To je bila moja tajna, upravo zbog pritiska da žene moraju da uklanjaju sve dlake sa tela."

2024 © - Vesti online