Sreda 27.06.2018.
12:30
Vesti

Medića vreba smrt u zatvoru

youtube.com/BreakingNewsTodayy
Preti mu najmanje 30 godina robije: Ron Medić

Građevinski preduzimač Medić proglašen je krivim u aprilu. Sud je utvrdio da je on naručio likvidaciju Majkla Mekgarka, koji je pogođen u glavu ispred svoje kuće u Sidneju u septembru 2009. godine, ali i pretnje udovici Kimberli Mekgark, koje su trajale gotovo godinu dana.

Pravosnažnom presudom Vrhovnog suda NSW-a koju je u četvrtak predočio sudija Džefri Belju, navedeno je da je ubistvo Majkla Mekgarka predstavljao gnusan i odvratan zločin. On je Mediću odredio 39-godišnju kaznu zatvora, od kojih će iza rešetaka morati da provede najmanje 30 godina.

Tokom suđenja, porota Vrhovnog suda NSNj -a prihvatila je iskaz koji je izneo bivši Medićev saradnik Laki Gatelari i potvrdio da je Medić naručio ubistvo Mekgarka zbog narušenih odnosa i sudskog postupka povezanih sa višemilionskim dugovima.

- Medić je razvio mržnju prema Mekgarku, što mu je dalo motiv da ga ubije. Nasilna, iznenadna i neočekivana smrt Mekgarka ostavila je katastrofalne posledice po njegovu porodicu - naveo je sudija u presudi i dodao da je ubicama isplatio 500.000 dolara.

Gatelari je ispričao i da mu je Medić rekao da ima nameru da pritisne udovicu kada Mekgark bude mrtav i prisili je da reši zaostale sudske rasprave njenog muža. Gatelari ga je pitao da li je siguran da to želi da učini i dobio potvrdan odgovor: "Hoću da sahranim tog čoveka."
Mekgerk je ubijen jednim hicem u glavu pred svojom kućom u Kremornu, 3. septembra 2009. Njega su ispred kuće čekali Haišam Safetli i Kristofer Estefan.

Nagrade za svedočenje

Gatelari je bio taj koji je za ubistvo angažovao Haišama Saftelija i bivšeg bosanskog vojnika Senada Kaminića koji je 2010. osuđen na samo dve i po godine zatvora zbog saradnje tokom istrage i svedočenja. Iste godine Gatelari je bio osuđen na sedam i po godina, nakon što je priznao da je organizovao ubistvo. On je dobio skraćenje kazne od 60 odsto.

2024 © - Vesti online