Utorak 26.06.2018.
14:33
Vestionline, Tanjug

Na Horgošu zaplenjena tehnička roba i firmirana garderoba

M. Karović
 

Njime su iz Berlina ka Nišu putovala dvojica Nišlija, koji su prilikom susreta sa carinicima prijavili lični prtljag i nešto polovne i nove robe. 

Carinici su nakon toga ipak obavili detaljan pregled i ustanovili da veći deo robe nije prijavljen. 

Reč je o 50 različitih uređaja, električnih aparata i alata, među kojima su bušilice, brusilice, ubodne testere, šlajferice, stoni cirkulari, aparati za varenje, agregati, kompresori, šivaća mašina, kafe aparati, usisivači, grejalice, mikrotalasne peći, pekači, tosteri, blenderi i drugi kućni aparati u originalnim pakovanjima, čija će vrednost biti naknadno utvrđena.

Vozač kombija (45) rekao je da je reč o aparatima koje je u inostranstvu kupovao kao "robu sa greškom". 

Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak, do čijeg će okončanja neprijavljena roba biti zadržana.

Dan ranije je na Terminalu Horgoš zaplenjena veća količina firmirane garderobe poznatih robnih marki. Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju došao kamion vranjskih registarskih oznaka, koji je iz Švedske u Srbiju prevozio polovnu štamparsku mašinu. 

Na pitanje, da li pored prijavljenog tovara ima još nešto za carinjenje, 45-godišnji vozač iz Bačke Palanke je odgovorio odrično.

Carinik je, međutim, prilikom pregleda kabine, na donjem krevetu, iza sedišta vozača, pronašao veliku platnenu torbu punu različite firmirane garderobe.
 

2024 © - Vesti online