Utorak 26.06.2018.
13:31
Tanjug, Vestionline

Amsterdam: Kombijem udario u zgradu "Telegrafa", zapalio vozilo, pa pobegao

EPA/Koen van Weel
Nepoznata osoba kombijem udarila u zgradu "Telegrafa"

"Telegraf" je na svom sajtu objavio snimak napada na kom se vidi kako beli kombi dva puta udara u zgradu. Vozač je potom izašao iz vozila i zapalio ga.

Holandski premijer Mark Rute izjavio je da je još mnogo toga nejasno u vezi sa napadom, ističući da policija čini sve što može da uhvati počinioce.

Kako napominje AP, za sada nema indicija da ovaj slučaj ima veze sa ekstremizmom. List je poznat po izveštajima o kriminalu i sportu, a glavni i odgovorni urednik Pola Jansena, ističe da se čini da je u pitanju nameran napad.

- Nećemo dozvoliti da nas zaplaše - kazao je Jansen, navodeći da je "jasno da nemaju svuda prijatelje".

EPA/Koen van Weel
Forenzičari vrše uviđaj na licu mesta

Jansen navodi da je Telegraf list sa "veoma jasnim stavom i veoma dobrim istraživačkim novinarima" koji se najviše bave kriminalom.

- Nažalost nije tajna da su listu i individualno novinarima više puta upućene pretnje - dodao je Jansen poručujućoi da je namera onih koji su ovo učinili da ih šokira, ali da to neće dozvoliti. 

AP podseća da se prošle nedelje na meti napada našlo sedište "Panorame", gde je bačena bomba, i da je osumnjičeni za napad uhapšen. Za sada nije jasno da li su ova dva slučaja povezana.

Rojters napominje da policija veruje da je u pitanju nameran napad u kom niko nije povređen. 
U zgradi je u vreme napada (četiri sata posle ponoći) bio je samo čuvar. Pozivajući se na neimenovanog portparola policije, holandski portal "NOS" navodi da putanja kojom se kretao kombi ukazuje da je vozač namerno udario u zgradu.

Ukazuje se da je vozač sa saučesnikom posle incidenta, koji se odigrao pred zoru oko četiri sata ujutru, pobegao u tamnom "audiju".


 

2024 © - Vesti online