Utorak 26.06.2018.
18:18
Z. Marjanović - Vesti

Arno Gujon vitez dobročinstva

Z. Marjanović
Vredno priznanje: Grupni portert dobitnika

Ovogodišnji dobitnik priznanja Vitez Srbije za iskazano dobročinstvo je Arno Gujon. Među dobitnicima su i fudbalski as Dejan Stanković, književnica prof. dr Ljiljana Pešikan Ljuštanović, prof. dr Gordana Karan i dirigent Dragana V. Jovanović, slikarka Marina Nikićenović.

Za Viteza srpske medicine proglašen je prof. dr Zoran Krivokapić, a za sve što je učinio na razvoju srpske privrede ovo priznanje pripalo je vlasniku preduzeća Bohor iz Užica Miši Radovanoviću. Među dobitnicima je i glumica Svetlana Bojković kojoj će plaketa biti uručena naknadno.

Zahvaljujući se na priznanju koje mu je uručio predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, humanista i dobročinitelj Arno Gujon je naveo:

- Vitezovi su, za mene, Srbi koji žive u enklavama na Kosovu i Metohiji, ljudi koji često žive kao u srednjem veku, bez vode, struje slobode i sigurnosti. Viteštvo nije samo muška osobina. Za mene su viteškinje srpske majke koje na Kosovu i Metohiji rađaju decu i odgajaju ih u duhu svetosavlja, ne znajući šta ih čeka sutra. Priznanje Vitez Srbije koje sam dobio posvećujem svim donatorima koji pomažu Srbe sa Kosova i Metohije, ima ih oko 12.000, a ja sam samo jedan od njih.

2024 © - Vesti online