Utorak 26.06.2018.
11:12
Tanjug, Vestionline

Još šest medalja za Srbiju na Mediteranskim igrama

M. Todorović
Zadovoljan: Božidar Maljković, predsednik OSS

Tako sada, na listi zemalja osvajača medalja Srbija zauzima peto mesto sa osvojenih osam zlatnih medalja. Velimir Stojanović je u disciplini 200m delfin, vremenom 1:56.93 danas osvojio još jedno zlatno odličje na ovom takmičenju i sa Mediteranskih igara se vraća sa osvojenih ukupno pet medalja, od kojih su tri zlatne i dve srebrne.

Čaba Silađi je do srebrne medalje u disciplini  50m prsnim stilom došao vremenom 27.31 sekunde, a muška štafeta 4x100m mešovito je osvojila srebrnu medalju sa vremenom 3:38,44. Olimpijski šampion iz Rija u rvanju grčko rimskim stilom Davor Štefanek je u kategoriji 77kg došao do srebra u meču protiv Basara iz Turske. 

Vladimir Stankić je u kategoriji 87kg osvojio bronzanu medalju kao i Mihail Kajala u kategoriji 97kg. Sportistima Srbije se u Taragoni priključio i Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, koji je sa drugom grupom sportista danas otputovao na Mediteranske igre. 

Sa njim je u Taragonu su otputovali atletičari, tekvondisti, biciklisti, džudisti, ritmička gimnastičarka, veslači, vaterpolisti, članovi ekipe basket 3x3 i odbojke na esku u muška i ženska selekcija, boćari.

2024 © - Vesti online