Utorak 26.06.2018.
10:37
Tanjug, Vestionline

Keiroš kritikovao FIFA: VAR ne ide u dobrom smeru

EPA
Razočaran: Karlos Keiroš

Iran je remizirao sa Portugalijom 1:1 i oprostio se od Svetskog prvenstva sa četiri boda u B grupi, a Keiroš je imao zamerke na suđenje Enrika Kaseresa jer 10 minuta pre kraja nije isključio najboljeg fudbalera sveta iako je spornu situaciju pogledao putem VAR-a.

- Realno je da zaustaviš igru, pogledaš VAR i vidiš lakat. Udaranje laktom je crveni karton prema pravilima. Ipak, to nije tako kada su preko puta Mesi ili Ronaldo. Ovde nije priča o sudijama, već o stavu, hrabrosti i karakteru. Odluke moraju da budu jasne za sve, Infantino i VAR ne idu u pravom smeru - rekao je Keiroš na konferenciji za medije posle utakmice.

Keiroš ponosno naglašava da je Iran doneo puno Mundijalu u Rusiji.

- Bili smo jako konkurentni, svakog minuta, duela igrajući sa najboljim ekipama sveta. Iran je, bez sumnje, sa disciplinom, stavom, kontrolom, zaslužio da pobedi Portugaliju. Ipak, u fudbalu nema pravde - zaključio je Keiroš.

Zamerke i na suđenje imao je i selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić jer Nemac Feliks Brih nije hteo da koristi VAR u situaciji kada je Aleksandar Mitrović oboren u kaznenom prostoru Švajcarske.

2024 © - Vesti online