Utorak 26.06.2018.
12:30
K. Marković - Vesti

U slavu kosovskim junacima

Još od svog osnivanja Crkve Sveti Sava obeležavanje Vidovdana prilika je da se predstavnici srpske zajednice okupe u svom hramu, kako bi se podsetili Kosovskog boja i stradanja srpske vojske i našeg naroda od tada do današnjih dana.

Liturgiju je služio mesni paroh otac Vladislav Šipovac. Učenici srpske škole "Vuk Karadžić" i učesnici folklorne sekcije Avala pripremili su bogat kulturno-umetnički program i prigodnu Vidovdansku akademiju.

Na čelu sa sveštenikom, ocem Vladislavom Sipovcem i nastavnicama srpskog jezika Tatjanom Gergievski i Jelenom Jevtić, veliki broj dece je recitovao pesme o Kosovu i Vidovdanu, a između pesama, nastupale su folklorne sekcije Avale sa prigodnim koreografijama.

Kolo srpskih sestara Ognjena Marija, koja se priprema da narednog meseca obeleži svoju slavu Ognjena Marija, u nedelju su pripremile trpezu ljubavi za sve prisutne i poslužile su sve bogatim ručkom.

U Crkvenoj opštini "Sveti Sava" poslednjih meseci, vredni parohijani zajedno sa sveštenikom i predsednikom opštine Samojkom Mirkovićem vredno su radili na proširenju sadržaja za vernike i članove zajednice koji dolaze kod njih na imanje.

Postavljeni su reflektori na dečjem igralištu i u crkvenoj sali, za rad je osposobljena kapija na imanju.
 

2024 © - Vesti online