Ponedeljak 25.06.2018.
15:20
Promo

Zaštitni faktor je potreban i vašim očima

pixabay.com
 

Ako oči izlažete jakom suncu dugo, bez zaštite, UV zraci mogu povrediti rožnjaču, povećati rizik od katarakte, izraslina na oku...

- Birajte naočare za sunce koje blokiraju štetne UV zrake - ističu iz Diopte, vodećeg maloprodajnog lanca optičarskih radnji u regionu.

Kontrola jednom godišnje

Vid bi trebalo kontrolisati jednom godišnje, ako ne postoji problem. Pregledi mogu otkriti probleme s vidom ili očima, ali i druge zdravstvene probleme kao što su glaukom, dijabetes i druga oboljenja.

- Za one koji nose sočiva ipak se preporučuje korišćenje naočara za sunce, iako sočiva poseduju UV zaštitu. Najbolje rešenje za zaštitu od sunca za sve koji imaju dioptriju su naočare za sunce sa dioptrijom. Izaberete okvir koji pristaje vašem obliku lica, odredimo dioptriju i za samo 24 sata možete dobiti naočare za sunce sa vašom dioptrijom, koje će vam omogućiti i dobar vid i zaštitu od sunca - navode u Diopti.

Naočare sa UV oznakom ne moraju po pravilu biti skupe. Diopta u ponudi ima više od 2.000 modela naočara za sunce renomiranih svetskih proizvođača, a pri izboru treba voditi računa da one prate oblik lica kako sunčevi zraci ne bi prolazili sa strane, do oka.

Izbor okvira kod naočara za vid može da bude kao i kod odabira bilo kog drugog modnog asesoara, na osnovu brenda, boje, materijala ili oblika. Međutim, izbor stakala i vrste zaštite koje ćemo imati na njima, u zavisnosti od načina života, uslova u kojima radimo ili provodimo najveći vremena, je potrebno prepustiti stručnim licima.

Svetlo monitora na računaru, mobilnom telefonu, tabletu kao i neonsko svetlo štete našem vidu i naprežu naše oko izazivajući crvenilo, peckanje i grebanje, zamagljen vid, suzenje, umor u očima.

- Zato je za ljude koje provode deo dana za računarom, u zatvorenim prostorijama sa neonskim osvetljenjem veoma bitno da imaju kvalitetna dioptrijska stakla sa iprotekt zaštitnim slojem koji štiti od štetnog plavog svetla. Osim toga potrebno je imati i dobar antirefleks zaštitni sloj i zaštitni sloj protiv grebanja - ukazuje oftalmolog iz Diopte.

Kod ljudi koji mnogo vremena provode na otvorenom prostoru, za volanom ili se aktivno bave sportom na vodi ili snegu poželjno je da oči zaštite od refleksije svetlosti i eliminišu takozanu "vizuelnu buku" uz najnoviju liniju foto-osetljivih sočiva. Preglede i kupovinu treba obavljati tamo gde stručna lica mogu da nam daju savete, preporuke i ponude proveren kvalitet.

pixabay.com

Najnovija tehnologija

U Diopti garantuju za kvalitet okvira i dioptrijskih stakala, jer za potrebe njihovih kupaca proizvode najeminentiniji proizvođači, a svaki komad dioptrijskih sočiva koja se ugrađuju u okvire prolaze rigorozne kontrole kvaliteta. Najsavremenija tehnologija koju ima Diopta nudi rešenje problema i za one koji imaju različite dioptrije što zahteva da nose više pari naočara. Najnovija tehnologija izrade progresiv sočiva omogućava im korišćenje samo jednog para naočara sa različitim dioptrijama, baš prema njihovim potrebama. Poboljšanje kvaliteta života je Dioptin primaran zadatak.





 

2024 © - Vesti online