Ponedeljak 25.06.2018.
19:10
Z. M.

Nismo svesni važnosti Tesle

Z. Mirković
Abramović (u sredini), organizatori i posetioci

On je u okviru Susreta i razgovora bečkog odbora SPKD Prosvjeta govorio na temu 75 godina od smrti Nikole Tesle".

Prisutnima se na početku obratila Svetlana Matić, potpredsednica Prosvjete, objasnivši da svako ko je stručan u određenoj oblasti treba da svoje znanje podeli s drugima.

Inicijator ideje Srđan Rakić, bečki veroučitelj i sekretar Prosvjete, rekao je da je posebna čast što je dr Abramović izdvojio vreme da dođe u Beč i govori o Tesli.

Abramović je govorio o životu Nikole Tesle, rekavši da srpski narod često ili uglavnom nije svestan koliku veličinu je izrodio i kolika je važnost Nikole Tesle za napredak civilizacije celokupnog sveta.

Klub o velikanu

Ovom prilikom rodila se ideja da se u Beču osnuje Prosvjetin Klub "Nikole Tesle", koji bi okupljao ljude raznih profila i godina starosti, a koji bi se bavili promocijom lika i dela Nikole Tesle u Austriji

Pri tom je spomenuo nekolicinu Teslinih patenata, bez kojih mnogi najsavremeniji uređaji koje danas imamo jednostavno ne bi mogli da funkcionišu.

U nastavku večeri prisutni su imali prilike da postavljaju pitanja i veruje se da su na njih dobili adekvatne odgovore.

Abramović se potrudio da svaki primerak svoje knjige "Tesla - evolucija svesti čovečanstva" koja je izazvala ogromno interesovanje, lično potpiše, kao i da sa prisutnima porazgovara, kako na temu Nikole Tesle, tako i na brojne druge: o matematici, fizici, nauci, duhovnosti i drugim stvarima.

Druženje je zaokruženo zajedničkom fotografijom gosta, organizatora i najzainteresovanijih posetilaca.
 

2019 © - Vesti online