Ponedeljak 25.06.2018.
18:35
D. Pašić - Vesti

Uspomene važnije od rezultata

Upravo su takmičari domaćina, kluba "Knez Lazar", najviše pokazali na sportskim terenima i odbranili titulu, koju su prošle godine osvojili u Traunu kod Linca.

Na sportskim terenima u Pinsdorfu kod Gmundena učestvovali su predstavnici Zajednica srpskih klubova iz Beča, Salcburga i Gornje Austrije, a bili su tu i članovi KUD "Jovan Jovanović Zmaj" iz Feldkirha, jednog kluba iz pokrajine Forarlberg.

Oni zaslužuju sve pohvale što su učestvovali na susretima uprkos daljini od više od 400 kilometara. S obzirom na to da im je ovo bili prvo učešće, imaju razloga za zadovoljstvo jer su između ostalog osvojili drugo mesto na fudbalskom turniru. Njihovi takmičari su bili zapaženi i u atletskim disciplinama.

Zahvalnost Filipoviću

Vidovdanske sportske susrete u Pinsdorfu je zvanično otvorio Mladen Filipović, šef Predstavništva Republike Srpske u Beču. On je u pratnji saradnika Srđana Vukovića prisustvovao tradicionalnoj manifestaciji i poželeo svim učesnicima mnogo uspeha na terenu. Predstavništvo Republike Srpske u glavnom gradu Austrije bilo je glavni sponzor 39. Vidovdanskih sportskih susreta naših ljudi u Austriji.

Prisutnima se na otvaranju susreta, prvo obratio Dragan Arsić, sportski referent Saveza Srba u Austriji, koji je inače organizator ove manifestacije:

- Želja nam je da ovo bude lepo druženje gde će pre svega ostati uspomene, pogotovo među mladima. Cilj nam je da ova manifestacija okupi upravo što više mladih, koji će na sportskim terenima pokazati svoje umeće i otići kući s najlepšim utiscima, a ne samo da rezultat bude merilo svega - kazao je Arsić, poželevši svi učesnicima mnogo uspeha.

Naravno, najviše interesovanja na igrama je izazvao fudbalski turnir. Bilo je prijavljeno šest ekipa, a najviše su pokazali domaćini. Bilo je zanimljivo i kod košarkaša, gde su opet predstavnici domaćina bili bez premca.

I dame potegle konop

Posebno zanimanje prisutnih je izazvalo takmičenje u nadvlačenju konopca. Ovog puta i pripadnice lepšeg pola su bile akteri ove tradicionalne discipline. Izdvojile su se dame UD Trebava iz Salfeldena koje su bila bolje od predstavnica domaćina, "Knez Lazar". U konkurenciji muškaraca bilo je obrnuto.

Zabava u Štajermilu

Posle završenog takmičenja na terenima u Pinsdorfu, učesnici Vidovanskih sportskih susreta su druženje nastavili u Štajermilu, udaljenom desetak kilometara. Organizovana je Vidovdanska zabava na kojoj su uz učešće folklornih grupa domaćina bili klubovi "Nikola Tesla" iz Linca,

Opanak iz Salcburga i Trbava iz Salfeldena. U toku nastupa igrača dodeljene su i nagrade najboljim ekipama, odnosno pojedincima na Vidovdanskim turnirima:

Pohvale sudiji

Domaćini iz srpskog kluba "Knez Lazar" zahvalni su svima koji su pomogli i učestvovali u organizaciji 39. sportskih susreta. Posebno zahvaljuju fudbalskom sudiji Predragu Milovanoviću, koji je sam sudio sve utakmice na turniru, pri čemu nijedna ekipa nije imala primedbe na njegovo deljenje pravde.

- Bilo nam je zadovoljstvo da se družimo sa vama i u ime domaćina zahvaljujem svima koji su učestvovali kako u Vidovdanskim sportskim susretima, tako i na ovoj zabavi. Posebnu zahvalnost dugujemo našim brojnim sponzorima. Hvala i klubovima koji su došli sa svojim folklornim grupama - poručio je u ime domaćina kluba "Knez Lazar" umetnički rukovodilac Dragiša Vasiljević.

Lep program je dopunio nastup benda Balkan kombo, koji je zabavljao goste posle dodele nagrada i nastupa folklornih grupa.

Od razočaranja do nade

Među malobrojnim gledaocima na Vidovdanskim sportskim susretima bilo je i oni starijih koji pamte daleko bolja vremena i masovan odziv klubova na ovu manifestciju.

- Sećam se da je samo na fudbalskom turniru učestvovalo više 30 ekipa, a dolazilo je i 10 do 15 punih autobusa klubova sa strane. Igralo se, radovalo, a i družilo - kaže stariji čovek, koji nije hteo da se predstavi. On je nedugo posle zvaničnog otvaranja napustio sportski kompleks u Pinsdorfu.

S druge strane, mlađi učesnici su se jedino žalili na prohladno vreme i malo duže pauze dok su čekali nastup na fudbalskom turniru:

- Organizovano smo došli uprkos udaljenosti i zadovoljstvo nam je što smo ovde. Verujem da će već sledeće godine broj učesnika biti veći - poručili su iz kluba "Jovan Jovanović Zmaj" iz

Feldkirha, koje je predvodio predsednik Vladan Čačić.

- Moglo je to biti sve bolje i što se tiče masovnosti, ali i same organizacije. Ipak, s obzirom na to da je sve bilo u minut do 12, ja sam na kraju zadovoljan! Najsrećniji sam što je sve prošlo bez ijednog problema - poručio je ispred domaćina Vladimir Simić, koji je zajedno sa referentom za sport Draganom Arsićem vodio takmičenje.

REZULTATI

Fudbal
1. "Knez Lazar" - Gmunden
2. "J. J. Zmaj" - Feldkirh
3 . "Nikola Tesla" - Linc

Košarka
1. "Knez Lazar I" - Gmunden
2. Opanak - Salcburg
3. "Knez Lazar II" Gmunden

Odbojka (žene)
1. "Knez Lazar" - Gmunden
2. Trebava - Salfelden

Bilijar
1. "Knez Lazar - Gmunden
2. Trebava - Salfelden

Dart (muškarci)
1. "Knez Lazar" - Gmunden
2. Zajednica Beč
3. Trebava - Salfelden

Dart (žene)
1. "Knez Lazar" - Gmunden
2. Trebava - Salfelden

Šah
1. Zajednica Beč
2. Ostrog - Linc

Stoni tenis
1. Zajednica Beč
2. "Knez Lazar" - Gmunden
3. Trebava - Salfelden

Nadvlačenje konopca (muškarci)
1. "Knez Lazar" - Gmunden
2. Trebava - Salfelden

Nadvlačenje konopca (žene)
1. Trebava - Salfelden
2. "Knez Lazar" - Gmunden

Bacanje kugle
1. Jovo Mihajlović - "Knez Lazar"
2. Danijel Brkić - "Knez Lazar"
3. Danijel Živadinović - "Knez Lazar"

Atletika
100 metara
1. Slavko Pavlović - "Knez Lazar"
2. Danijel Spasojević - "J. J. Zmaj"
3 Mihael Jaćimović - "Knez Lazar"

200 metara
1. Danijel Spasojević - "J. J. Zmaj"
2. David Pupovac - "J. J. Zmaj"
3. Peter Miletić - "Nikola Tesla"

400 metara
1. Slavko Pavlović - "Knez Lazar"

Skok udalj
1. Nemanja Rakić - "J. J. Zmaj"

2021 © - Vesti online