Ponedeljak 25.06.2018.
11:32
Vestionline

Nadal i Federer se smenili na vrhu šesti put ove godine, rekord sezone je 10

EPA/Martin Divisek
Trka udvoje: Rafael Nadal i Rodžer Federer

Pohod na trofej na travi u Štutgartu pretprošle nedelje švajcarski as Rodžer Federer je iskoristio i da potisne Španca Rafaela Nadala s prvog na drugo mesto na svetskoj listi i da se domogne vrha treći put u ovoj sezoni. Ali, nenadani poraz protiv Hrvata Borne Čorića u finalu na travnatoj podlozi u Haleu, na kojem je branio titulu, pa je izgubio bodove ne odbranivši je, koštao ga je vođstva te se najbolji španski teniser vratio na čelo iako nije igrao minule nedelje.

Tako su se njih dvojica smenili na prvom mestu i šesti put od početka godine, a rekord je deset puta iz 1983. u trouglu Džon Mekinro-Džimi Konors-Ivan Lendl, koji je baš tada, još kao čehoslovački igrač, postao "prvi reket" prvi put (28. februar 1983).

Nadal tako počinje 178. nedelju u karijeri ispred svih, a Federer završava 310. Između Švajcarca i petoplasiranog Novaka Đokovića (223) nalaze se nekadašnji teniski asovi iz SAD Pit Sampras (286), Lendl (270) i Konors (268).

Đoković je dobro igrao u Kvinsu, ali je propustio lepu priliku da se u svom prvom finalu ove godine domogne i prvog trofeja. Igrao je kao 22. na listi, a sada se pomakao na 17. mesto.

Njegov protivnik Hrvat Marin Čilić napredovao je za jedan stepenik, sa šestog na peto mesto, a iznenađujući pobednik u Haleu, njegov zemljak Čorić, sa 34. mesta je skočio na 21, što je tom 21-godišnjaku najbolji plasman do sada.

Među našim ostalim teniserima Filip Krajinović je 28, Dušan Lajović 57, Viktor Troicki 97, a Laslo Đere 101.

2024 © - Vesti online