Nedelja 24.06.2018.
21:55
Vestionline

Švajcarska za Srbiju spremila 100 miliona franaka

A. Čukić
 

"Švajcarska i Srbija su prijateljske zemlje"

Sredstva će najvećim delom biti usmerena na ekonomski razvoj i povećanje zapošljavanja.

To je saopšteno na sastanku ministra za inovacije i tehnološki razvoj, Nenada Popovića, i švajcarskog ministra privrede, obrazovanja i istraživanja, Johana Šnajdera-Amana. Popović je ukazao da Srbija i Švajcarska imaju izvanrednu saradnju u oblasti inovacija. 

- Švajcarska je puno pomogla Srbiji u izgradnji naše inovacione infrastrukture. Zahvalni smo našim švajcarskim partnerima za pruženu materijalnu pomoć, a posebno za pomoć u znanju koje nam je neophodno za uspostavljanje najboljeg modela za razvoj inovacija u Srbiji -  istakao je Popović. 

On je poručio da se Srbija ugleda na Švajcarsku u izgradnji ekonomije vodjene inovacijama. 

Švajcarski ministar Šnajder-Aman istakao je da su Srbija i Švajcarska dve prijateljske zemlje koje ostvaruju saradnju na mnogim poljima. On je istakao da 570 švajcarskih kompanija trenutno posluje u Srbiji i da one zapošljavaju preko 11.000 ljudi. 

Šnajder-Aman je izrazio zadovoljstvo zbog uspostavljanja programa dualnog obrazovanja u Srbiji, istakavši da je zahvaljući dualnom obrazovanju Švajcarska danas jedna od ekonomski najrazvijenijih zemalja sveta. 

2024 © - Vesti online