Ponedeljak 25.06.2018.
05:30
Techcrunch, Benchmark

Nova opcija Facebooka će vam pokazati stravične brojke

pixabay.com
 

Funkcija takođe omogućava podešavanje dnevnog podsetnika, koji korisnika obaveštava o tome da je prešao limit korišćenja koji je sam postavio, kao i prečicu za podešavanje Facebook obaveštenja. Facebook je za TechCrunch potvrdio da radi na razvoju ove funkcije, a zvaničnik kompanije je istakao: 

- Uvek radimo na novim načinima, koji mogu da obezbede da vreme koje korisnik provede na Facebooku bude dobro utrošeno. 

Funkcija bi Facebook korisnicima mogla da pomogne da budu racionalniji u tome koliko dugo vremena provode na društvenoj mreži. Ovo je posebno bitno u trenutku kada i iOS i Android u najnoviji verzijama donose sopstvene funkcije sa pregledom koja aplikacija odvlači najveću pažnju korisnika i mogućnost podešavanja obaveštenja i restrikcije korišćenja aplikacije kada se dostigne određeni limit. 

Izvršni direktor Facebooka Mark Zakerberg je uporan u tvrdnjama da svaki trenutak koji se provede na Facebooku nije loš. Takođe, sugeriše se da je za korisnikovo dobro štetniji pasivni pregled sadržaja i gledanje videa, nego investirano deljenje sadržaja, komentarisanje i četovanje sa drugim korisnicima, što ljude čini da se osećaju više povezano i podržano. 

Međutim, ova razlika između dva načina korišćenja Facebooka nije vidljiva u prototipu "Your Time on Facebook" alatke, koja izgleda tretira isto sve vreme provedeno na Facebooku.

Ukoliko servis uspe da kreira sistem koji može da meri aktivno i pasivno vreme provedeno na Facebooku i kako ovo utiče na zdravlje, ovo bi moglo da korisnike natera ili da ograniče korišćenje aplikacije ili da Facebook koriste drugačije u direktnoj komunikaciji sa onlajn prijateljima.

2024 © - Vesti online