Subota 23.06.2018.
19:57
blic.rs, Vestionline

Bečka policija juri srpskog doktora: Kod frizera ugrađivao silikone

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vlasnici kozmetičkih i frizerskih salona u bečkom 16. distriktu strepe od ponovnog upada austrijske policije koja od prošlog petka detaljno češlja sve sumnjive lokale u kojima srpski doktori rade estetske zahvate, i to bez dozvole.

- U toku je istraga policijske službe Beča, Jedinice za krivične istrage, protiv jednog doktora. Muškarac je osumnjičen da je duži vremenski period u bečkim salonima lepote pružao usluge kozmetičke hirurgije u uslovima koji za to nisu predviđeni, ali i bez neophodnih dozvola - rekao je za "Blic" Paul Ajdenberg, šef službe za medije pri bečkoj policiji.

Naime, u austrijskoj prestonici trenutno cveta crno estetsko tržište. Na njemu, kako Blic saznaje, prednjače srpski hirurzi, oftalmolozi, stomatolozi, kao i priučeni kozmetičari, koji nakon završene jednodnevne obuke ženama ubrizgavaju botoks, injekcione filere, rade korekcije nosa, podbratka, podočnjaka... Naravno, rad u nesterilisanim objektima, na improvizovanim doktorskim stolicama i sa preparatima čiji su poreklo i rok trajanja sumnjivi, za sobom ostavljaju posledice po pacijente.

Policiji su se javile osobe sa ozbiljnim zdravstvenim posledicama nakon tretmana.

- Osim što se sumnjiči za rad na crno, spomenuti doktor je za sobom ostavio i trag u vidu nekoliko žrtava. Više detalja o radu ovog doktora pružićemo vam kako istraga bude odmicala - kazali su za "Blic" iz bečke policije.

Inače, osumnjičeni doktor je, prema saznanjima Blica, hapšenje prilikom prve racije izbegao pukom srećom - spaslo ga je samo to što je tog dana pola sata zakasnio na posao.

Dođeš na šišanje i dobiješ silikone

Srpski doktori slobodne vikende provode u Beču gde za nešto manju cifru od austrijskih hirurga zainteresovanim damama pružaju usluge estetskih zahvata. Dogovor najčešće imaju sklopljen s vlasnicama frizerskih salona, te nije neuobičajena slika da se u istoj prostoriji na jednoj stolici možete ošišati, dok na drugoj, koja je odmah pored, možete dobiti nove usne, ili pak izraženije jagodice.

Vest o povoljnim tretmanima širila se od usta do usta, te je stigla i do policije u tom gradu, koja je otvorila istragu.

2024 © - Vesti online