Petak 22.06.2018.
14:59
Vestionline

Arsenal počeo uz The Kills, Editors, Marky Ramone-a, Dub inc...

Prvi nastup u Srbiji alternativnog benda The Kills, na Main Stage-u u istorijskom Kneževom arsenala,  protekao je u znaku energične i harizmatične pevačice Alison Mosshart, koja je sa gitaristom Jamie Hince-om isporučila arsenalovoj publici pank-bluz pesme "U.R.A. Fever",  "Kissy Kissy", "Doing It To the Death", "List of Demands"... 

Britanski post-pank kvintet Editors dao je sve od sebe da pridobije publiku, pa se njihov nastup pretvorio u vrhunac prve večeri Arsenala. Predvođeni gitaristom i pevačem Tomom Smitom, posle izvođenja par pesama sa novog albuma "Violence", nanizali su  hitove "An End Has A Start", "Formaldehyde", "Blood", "Munich", sa furioznom, blistavom završnicom, pred ekstatičnom publikom, u vidu pesama "A Ton of Love", "Ocean of Night", "The Racing Rats", "Papillon" i "Magazine". 

Arsenalski program na Main-u otvorila je legendarna YU grupa braće Jelić nižući klasik za klasikom iz svoje prebogate karijere kao što su "Od zlata jabuka" i "Čudna šuma", dok je svirke na glavnoj bini zatvorio enegrični i rasplesani Dub Inc u rane jutarnje sate.

Prvo veče na Garden Stage-u obeležila je trostruka pank žurka -  kultni kragujevački pankeri KBO! žustrom svirkom sjajno su podigli atmosferu i pripremili publiku za nastup Marky Ramone-a. Bivši bubnjar Ramones-a, sasvim po očekivanju i tradiciji, u sat vremena koncerta otprašio je tridesetak pesama legendarnog pank benda, pred ispunjenim Gardenom.

Logično, posle Marky-a red je došao na "šumadijske Ramons" ČBS koji su u jednom od svojih najboljih nastupa u rodnom Kragujevcu isporučili "Noćas mesec umire mlad", "Sećanja", "Dosadan dan", "Superheroj", "Umesto osmeha"...

Na Gardenu su nastupili i Sitzpinker (kao pobednik Bunta), hardkor Dishumanity, i pred kraj programa riječki Let 3. Prigodno obučeni u šljkokičaste kostime, svirački i zvučno moćni, Let 3 su nastup završili udarnički, himnama "Riječke pi.ke" i "Ku..em u čelo". Čast da završi prvo festivalsko veče na Gardenu pripala je Nikoli Vranjkoviću, koji je pokazao u rane jutarnje časove da ima  izuzetno odanu publiku.

Explosive DJ Stage radio je punom parom čitave noći uz setove koje su priredili Markwood & Hunckie, Kristijan Molnar i NTFO.

U petak 22. juna na Arsenalu nastupaju Viva Vox, Jinx, Bad Copy, Kultur Shock, Mortal kombat, Kolja, Del Arno bend, Nipplepeople i brojni drugi.

2024 © - Vesti online