Petak 22.06.2018.
11:10
Vestionline, b92.net

Tramp je napao kanadskog premijera, sad stiže osveta

Tanjug/AP
Posle samita G7 u Kanadi, Donald Tramp osuo paljbu po Džastinu Trudou

Kupci tako izbegavaju Kentaki burbon, vino iz Kalifornije i Floride, a izbegavaju američke kompanije poput Starbaksa, Volmarta i Mekdonaldsa, objavila je kanadska mreža CTV News. 

Na Tviteru, haštagovi poput #BuyCanadian, #BoycottUSProducts i #BoycottUSA šire se dok rastu Trampove tarife. 

Jedan stanovnik Otave je objavio korpu punu kanadskih proizvoda, dok putnici kažu da će ostati na severu ovog leta, umesto da rezervišu putovanja u SAD. 

"F..k you Trump. Upravo smo rezervisali odmor od 3.000 dolara zu divnoj Britanskoj Kolumbiji. Srećna godišnjica nama. #Canadastrong #BuyCanadian #F *** Tariffs”, tvitovala je jedna Kanađanka. 

Jedan korisnik Tvitera pozvao je "Amerikance patriote" da rezervišu odmor u Kanadi i povećaju kupovinu kanadske robe. 

Trudo je pokazao da zna za podršku pojedinačnih Kanađana tokom skupa u Parlamentu ranije ove nedelje. "Postoji patriotski talas poslednjih nekoliko dana", rekao je. 

Svojevrstan verbalni sukob između Trampa i Trudoa nastao je nakon što je Tramp prošle sedmice rekao da će nametnuti takse za uvoz čelika i aluminijuma. 

Situacija je eskalirala tokom vikenda na sastanku ekonomskih sila G7 u Kvebeku, kada je Trudo na konferenciji za novinare rekao da Kanada neće biti prisiljena odlukama SAD i nazvao tarife "uvredljivim". 

Tramp je čuo primedbe i nazvao Trudoa “vrlo nepoštenim i slabim”.

2024 © - Vesti online