Subota 23.06.2018.
00:53
Z. Mirković - Vesti

Novo pozorište Jugoslavija u malom

Z. Mirković
Uspešna premijera: Članovi grupe "Il in" na sceni

Ova pozorišna trupa je nedavno uspešno izvela predstavu "Ljubavna rapsodija", komad koji je napisao Ilin zajedno sa Zlatkom Todorovićem, po ideji Đuje Kojić.

- Naša priča je naizgled jednostavna - okupili se prijatelji koji vole pozorište i glumu - objašnjava Ilin dodajući da bi "sve bi bilo obično da članovi nisu baš iz gotovo svake bivše republike nekadašnje SFRJ".

- Imamo Bosanca, Hrvata, Srbina, Roma, Makedonku. Među nama je i Vojvođanin, pa glumac iz Republike Srpske i ja sam Lala iz Banata.

Nedostaje nam samo još Slovenac, ali Makedonka koja igra kod nas ima slovenački pasoš. Znači svi smo tu - navodi on u šali.

Pozorište uz njega čine Mugdim Ćatić, Kata Bošnjak, Slaviša Velimirović, Nela Danijela, Božidar Budak, Zlatko Todorović, Gagi Kubanac, Violeta Živković i Petar Kondić.

Idejnog tvorca pozorišta Pericu Ilina zovu "šef", a ona kaže da je cilj pre svega druženje.

- Mislimo da pored svega što se u Beču događa, naši ljudi treba da dobiju nešto napokon ozbiljnije i mnogo kvalitetnije, kao što mi jesmo.

To ćemo da dokažemo i kada budemo igrali predstave visokog kvaliteta - rekao je on.

Uz ovu glumačku družinu u Beču postoje još dve pozorišne trupe koje okupljaju naše zemljake, to su Oaza i Gastarbajteri.

 

2024 © - Vesti online