Petak 22.06.2018.
18:23
D. Pašić - Vesti

Šampioni pozivaju na druženje

D. Pašić
Predstavnici tri najbolje ekipe na prošlogodišnjim susretima

Susrete u Pinzdorfu organizuje Savez na čijem je čelu Darko Jurišić i s obzirom na to da je tek krajem maja izabrano novo rukovodsto Saveza, nije bilo puno vremena da se pripremi ovaj važan događaj. Međutim, zahvaljujući pre svega udruženju "Knez Lazar" iz Gmundena ljubitelji sporta moći će i ove godine da se takmiče u brojnim disciplinama.

U Pinzdorfu kod Gmundena (Sportski centar Mitternjeg 12 4812 Pinzdorf) sa početkom u 12.00 časova učesnici će se nadmetati u fudbalu, stonom tenisu, atletici (trčanje 100, 200 i 400 metara, skok udalj, nadvlačenje konopca i bacanje kugle), dart (muškarci i žene), bilijar, odbojka i košarka.

- Prosledili smo svim zajednicama, odnosno klubovima propozicije i prijave za učesnike. Želeo bih posebno da zahvalim članovima udruženja "Knez Lazar" koji su preuzeli veliku obavezu i za kratko vreme obezbedili mesto održavanja.

Verujem da će odziv biti veliki i da ćemo se pre svega lepo družiti - preneo nam je Darko Jurišić.

Prošle godine Vidovdanski sportski susreti su održani u Traunu kod Linca, u organizaciji KUD Ostrog, a najbolji su bili upravo domaćini ovogodišnjih susreta, članovi KUD-a "Knez Lazar" iz Gmundena.

Zabava u Lakirhenu

Posle takmičenja na terenima u Pinzdorfu, nedaleko odatle u Lakirhenu, od 20.00 časova organizuje se Vidovdanska zabava. Učestvovaće kulturno-umetnička društava Opanak i "Stevan Sinđelić" iz Salcburga, "Nikola Tesla" i Mlava iz Linca, Trebava iz Salfeldena, Jedinstvo iz Beča i domaćin, KUD "Knez Lazar" iz Gmundena. Goste će zabavljati orkestar Balkan kombo iz Beča.
 




 

2024 © - Vesti online