Četvrtak 21.06.2018.
11:13
Vestionline

Lopetegiju u Realu šest miliona evra po godini

EPA/Juanjo Martín
Jeftino rešenje za Real: Lopetegi i predsednik kluba Perez

Evropski prvak je zahvatio iz svoje odrešene kese duplo više nego Fudbalska federacija Španije iz svoje, ali Hulen Lopetegi je čak i s tom platom u kategoriji "jednocifrenih". 

Možda bi neko zvučnije trenersko ime dobilo i više, ali su španski mediji saglasni da niko nije imao petlju da i za veliku svotu novca preuzme kormilo s kojim je proslavljeni francuski fudbaler Zinedin Zidan postao trostruki uzastopni šampion Evrope.

Lopetegi, eto, nije časio ni časa kada je dobio poziv iz Madrida, a ostalo je istorija. Zbog odluke da kao selektor Španije prihvati Realovu ponudu smenjen je u osvit Svetskog prvenstva u Rusiji.

U španskom prvenstvu ga čekaju bitke s Barselonom, a njen trener Ernesto valverde zarađuje dvostruko više od njega. Dijego Simeone, trener Atletika iz Madrida, treći je najplaćeniji fudbalski strateg na svetu s platom od 14 miliona evra.

Đozep Gvardiola u mančester sitiji ima 22 miliona, Žoze Murinjo u Mančester junajtedu 18, Jirgen Klop u Liverpulu 11...Još jedan Baskijac, Unaj Emeri, imaće u Arsenalu osam miliona, što je za dva miliona manje od poslednje godišnje plate Arsena Vengera, dugogodišnjeg trenera "tobdžija".

U kategoriji "jednocifrenih" milionera su i Maksimilijano Alegri u Juventusu, novi Bajernov trener Niko Kovač, novi strateg Pari Sen Žermena Tomas Tuhel...

2024 © - Vesti online