Ponedeljak 26.07.2010.
15:46
Tanjug

Radikali upozoravaju: Sledi komadanje Srbije

Regionalizacija uništava Srbiju: Milorad Mirčić

"Prema davno usvojenom scenariju, iza kojeg stoje SAD i Evropska unija, na redu je odvajanje Vojvodine, a kasnije i Raške oblasti", smatra Mirčić.


On je rekao da je "krajnje vreme da se odgovorne i patriotske snage okupe oko jedinstvene ideje koja će biti iznad dnevne politike - jedinstva teritorijalnog integriteta Srbije i očuvanja Republike Srpske".


Mirčić smatra da sada ne postoje teorijsko-pravne prepreke da RS proglasi samostalnost, a čak i da se Srbi u Crnoj Gori izjasne gde žele da žive.


"Na redu je srpska Vojvodina, koju separatisti, uz podršku sa Zapada, žele da odvoje od Srbije. Kao prvi korak nastojaće da Ustav Srbije prilagode Statutu Vojvodine, a potom da sprovedu nekakve regionalne izbore gde bi Srbi bili u manjini", tvrdi prvi čovek vojvođanskih radikala.


Mirčić smatra da regionalizacija Srbija "vodi njenom rasparčavanju" i optužio vodeće političare u vladajućim strankama da sprovode prozapadnu politiku "pogubnu po Srbiju", ocenivši da je ta politika pogubna i za vladajuće stranke.


"Već se, međutim, pripremaju dve-tri nove garniture ljudi koji će ih naslediti, a među njima je i Tomislav Nikolić", rekao je Mirčić i dodao da Srbija mora da se okrene istinskim prijateljima u svetu, poput Rusije, Kine, Indije i Brazila.

2024 © - Vesti online