Sreda 20.06.2018.
12:57 >> 11:41h
Vestionline, Tanjug

Ramić: Srpska policija šalje migrante u BiH, zatvorićemo granice

pixabay.com
Veliki problem sa migrantima u Unsko-sanskom kantonu

- Imamo zatvaranje granice sa Hrvatskom, a na istoku nam ljudi svakodnevno ulaze. Imamo nekorektan odnos policije Srbije koja čak pokazuje put ilegalnim imigrantima kojim će ući u BiH. Ne znam da li je BiH uputila protestnu notu, nadam se da jeste i da će ta granica biti zatvorena - rekao Ramić za regionalnu N1 tv.

Ramić je rekao da u tom kantonu imaju velikih problema sa migrantima, a da je reakcije sa državnog nivoa izostala.

Za njega je nekorektno i ponašanje Republike Srpske koja, kako kaže, ne dozvoljava da se

pojedini migranti smeste u kampove gde mogu biti kontroilsani, dok ih na području Unsko-sanskog kantona ima blizu 3.000.

- Naša jedinica za podršku je stalno na terenu. Sa ovakvim prilivom ljudi, dnevno dođe na područje kantona od 50 do 70 ljudi. Sada ih imamo blizu 3.000 na području USK, sama brojka je alarmantna. Mi imamo imigracione centre u BiH, mislim da je nekorektno od RS da ne učestvuje u tom delu da se pojedini migranti stave u mesta gđe se mogu kontrolisati - rekao je Ramić.

Smatra da aktuelna situacija sa migrantima mora biti krajnje ozbiljno shvaćena.

- Moram vam reći nisam zadovoljan reakcijom državnih vlasti. Poštujem Savet ministara BiH i sve ljude koji su tu, ali nisam zadovoljan njihovom reakcijom. Nemam nikakvih jasnih uputstava, niko nam nije ponudio pomoć. Danas sam poslao urgenciju na tri adrese, očekujem da se problem rješi koliko danas. Građani su zabrinuti, policija je stalno na terenu - kazao je Ramić.

U Unsko-sanskom kantonu, kaže, krajnje ozbiljno se shvata ova situacija. 

On je apelovao na Savet ministara BiH, na krizni štab da iznađu što pre rešenje da migranti budu vraćeni odakle su, kako je rekao došli.

2024 © - Vesti online