Utorak 19.06.2018.
22:43
b92.net

Zmija izašla iz haube i prestravila porodicu u automobilu

pixabay.com
Foto. Ilustracija

Zmija se tokom vožnje pojavila na šoferšajbni, ispred vozača koji je odmah zaustavio auto i pozvao policiju, odakle je i dobio broj Udruženja "Poskok" koje se u vranjskom kraju bavi uklanjanjem zmija, rekao je medijima načelnik vranjske Komunalne policije Ivica Tašković. . 

Prema njegovim rečima, u vranjskom kraju, u odnosu na prethodnu, godinu ima ukupno pet do šest puta manje prijava da su se pojavile zmije u naseljima nego u isto doba prošle godine.  

- U poređenju sa prošlom godinom mnogo je bolja situacija. Ove godine smo od početka aprila imali slučajeve šest građana koji su zvali zato što su videli zmiju u blizini kuća ili u automobilima, dok je prošle godine samo u maju bilo 30-tak takvih događaja - rekao je Tašković. 

Vranje je jedini grad u Srbiji u kome se Komunalna policija bavi i hvatanjem zmija, na poziv građana, zahvaljujući sporazumu koji grad ima sa udruženjem "Poskok", rekao je on. 


Iako je prijava bilo manje, Komunalna policija u Vranju je ove godine imala, uz pomoć Udruženja "Poskok", nekoliko akcija hvatanja i uklanjanja "kapitalnih primeraka" smukova, od kojih je jedan koji je sredinom maja izvađen iz automobila, bio dugačak 2.3 metra, a primetio ga je prodavac na benzinskoj pumpi kada je sipao gorivo. 

Smuk dužine od skoro dva metra uklonjen je u maju na poziv stanovnika stambene zgrade kod autobuske stanice u Vranju.

2024 © - Vesti online