Četvrtak 21.06.2018.
00:30
A. Šišić - Vesti

Izbeljivanje zuba u kućnoj režiji: Osmeh od milion dolara

pixabay.com
 

Osim redovnog i pravilnog pranja zuba nakon obroka, postoje i trikovi koji mogu da ih izbele. Danas je u ponudi sijaset pasti za izbeljivanje. Neke krasi samo atraktivan natpis, a pojedine zaista mogu da prosvetle osmeh. Zubari ističu da treba da se koriste s vremena na vreme, a ne svakodnevno.

Mnogi ne veruju u "komercijalne" izbeljivačem, pa zato posežu za sodom bikarbonom. Ovaj trik neminovno može da prosvetli osmeh, ali takođe treba da se koristi jednom u mesec ili dva dana jer soda može da ošteti površinu zuba.

Jutjuberi navode da kora zrele banane takođe uklanja kamenac i žutilo zuba. Potrebno je da se nakon što banana sazri oljušti, a zatim kora postavi u usta poput bokserskog štitnika. Ovu "oblogu" držati bar 20 minuta, a zatim oprati zube.

Svemirske četkice

Proizvođači su prepoznali želju ljudi za holivudskim osmehom, pa sada mogu da se kupe električne četkice koje imaju i nastavke za ispiranje pod mlazom tj. uklanjanje kamenca i poliranje zuba. Ovakve "svemirske " četkice koštaju oko 100 dolara.

U poslednje vreme sve popularniji su takozvani flomasteri za izbeljivanje osmeha. Kao što samo ime kaže, ovi proizvodi su upakovani poput markera. Njime se zubi premažu i navodno postaju blistaviji izvesno vreme.

U prodaji mogu da se nađu i specijalni setovi za izbeljivanje zuba u domaćoj radinosti. Oni sadrže sredstvo za izbeljivanje, špric koji služi kao dozer, silikonske navlake i specijalnu UV lampu. Vlasnici ove zubarske aparature moraju da ispoštuju proceduru. Na navlake je potrebno špricem da nanesu izbeljivač, zatim oblože zube, pa na kraju stave u usta lampu i ostave je određeno vreme da odradi svoju magiju da bi zubi prosvetleli.

Ugalj u ustima

Među omladinom je sve popularnija crna pasta na bazi aktivog ugla koja izbeljuje zube. Ona je preplavila internet. Mladićima i devojkama je očito neizmerno zanimljivo da se fotografišu sa crnim zubima i da na društvenim mrežama postavljaju takve slike.






 

2024 © - Vesti online