Utorak 19.06.2018.
14:35
Vestionline, Tanjug

Cvetković ostaje pri tezi o otmici, hoće međunarodnu istragu

Tanjug
Odbacio je mogućnost da je policija sarađivala sa njegovim navodnim otmičarima: Stefan Cvetković

On je rekao da je kod njega kapa, kojom mu je tokom navodne otmice bilo pokriveno lice, i da će je predati jednoj stranoj ambasadi "radi preventive" i da će od tog diplomatskog predstavništva tražiti međunarodnu istragu. 

Kaže da na toj kapi može biti samo njegov DNK i DNK otmičara. 

Ispričao je svoju verziju toka otmice, a tvrdi i da ga niko iz policije nije našao, već da je pušten i da je, kada je pušten, nazvao policijskog službenika cicji broj zna napamet. 

- On je došao za veoma kratko vreme. Sa mesta gde su me ostavili otmičari, otišli smo do mesta

gde su bili drugi policajci i onda prelazim u kola MUP u kojima su bili Nikola Popovac i Dijana Hrkalovcih. Tim kolima, pod rotacijom, otišli smo do Beograda, gde sam u kabinetu gospođe Hrkalović saslušan - rekao je Cveković. 

Rekao je da sa policijom inače nije imao nikakav problem, i da je ponašanje svih prisutnih bilo veoma profesionalno. 

Svi su, kaže, bili veseli što je tu, i dodaje da ga je tada zvao i ministar policije Nebojša Stefanović, kojem se zahvlaio što su se mnogi angažovali posle otmice. 

Kaže da je po dolasku u Belu Crkvu saznao koje se informacije o njemu šire - da je bio u Segedinu i potrošio novac koji je navodno dobio od nekog, "na kurve i drogu", da je strani plaćenik, da je pao na poligrafu i da mu je neko od kosovskih političara dao novac da snima film o Oliveru Ivanoviću.

Tanjug
 

Kada se vratio kući sugerisano mu je, navodi, da se suzdrži od javnih nastupa dok traje istraga, ali je odustao od toga. 

- Suzdržavao sam se prvog dana, da bi posle konsultacija zbog nekih čudnih dešavanja, juče u toku dana odlučio da izađem u javnost, jer su neke stvari dobile neželjene posledice. Čak iako su to policijski spinovi zarad istrage, to može da ode nekim putem sa kojeg nema povratka. Ne zarad sebe, jer sam kroz mnoge stvari prolazio, ali nisam ja ovde meta, već oni koji istražuju, koji neće da ćute, koji neće partijski i policijski da pišu - rekao je, ali nije objasnio na šta tačno misli. 

Cvetković je ocenio da nije on bio važan, već da se iza njegove otmice krije neka namera. 

- Mogu da nagađam koja je, imam samo sumnju - rekao je on. 

Odbacio je mogućnost da je policija sarađivala sa njegovim navodnim otmičarima, ali dodaje da misli da u Srbiji postoji više otuđenih centara moći, od kojih neko, kako kaže, možda ima svoje ljude u sistemu.

Na konferenciji za štampu je kazao da je sakrio kapu kojom je bilo prekriveno njegovo lice, kao i telefon, jer su to važni dokazi, ali da istražni organi mogu da ih uzmu u svakom trenutku. 
 

2022 © - Vesti online