Utorak 19.06.2018.
18:18
Z. MIRKOVIĆ

Mališani vladaju binom

Priredba, koja je bila odlično posećena, počela je recitacijom "Domovina se brani lepotom", koju je recitovao Nikola Janić. Zatim su se publici predstavili veterani domaćina sa Igrama iz okoline Leskovca.

Najveći aplauz, međutim, pobrali su pripremni ansambl sa Igrama iz Jasenice i Škola folklora sa Igrama iz Levča, pošto su mališani oduševili svoje roditelje.

Gosti godišnjeg koncerta bili su članovi društva Dukat iz Trajskirhena, a posle njih je nastupio i izvođački ansambl "Borisav - Bora Stanković" koji je pokazao svoje umeće i Vlaškim igrama publiku digao na noge. Takođe, veliki aplauz dobila je i dramska sekcija sa odlomkom iz predstave "Priče sa juga".

U programu su još učestvovali Danijela Nikolić i Rade Pamtić koji su otpevali stare srpske pesme, kao i Nemanja Ivanović na harmonici.

Goran Đurđević, predsednik KUiSD "Borisav - Bora Stanković" ističe da je prikazan samo deo dosadašnjeg rada i da je uvek lepo družiti se sa drugim društvima na godišnjem koncertu.

Previše priredbi u jednom danu

Goran Đurđević je izrazio žaljenje što su na dan kada se održavao godišnji koncert njegovog društva, a što je bilo zakazano i prijavljeno ostalim klubovima još početkom godine, održane i manifestacije drugih klubova u Beču.



 

2024 © - Vesti online