Utorak 19.06.2018.
13:29
Vestionline, mozzartsport.com

Jedini košarkaš iz Srbije na draftu

Promo
Dušan Ristić, bivši košarkaš Arizone

Dva dana su ostala do početka NBA drafta u Bruklinu (noć između 21. i 22. juna), na kojem će konačno biti rešena velika dilema - Deandre Ejton ili Luka Dončić?

Izvesno je da će Ejton biti izabran sa prve pozicije, a njegov dojučerašnji saigrač u Arizoni Dušan Ristić, biće jedini košarkaš iz Srbije na predstojećoj košarkaškoj lutriji.

Ristić je poslednjih sedmica bio na treninzima nekoliko NBA timova, od Bruklina, preko Sakramenta i Finiksa do Los Anđeles Lejkersa, gde je mogao potencijalnim poslodavcima da pokaže svoje igračke kvalitete.

Srpski centar iza sebe ima sezonu u kojoj je postao član Kluba 1.000, odnosno igrača sa bar 1.000 poena u istoriji Arizone, da bi nedugo zatim postao i košarkaš s najviše pobeda u istoriji ovog prestižnog koledža, ali je njegovog poslednje učešće na Martovskom ludilu završeno eliminacijom Arizone u prvoj rundi...

Ristić je kao starter počeo svih 35 utakmica u sezoni, na kojima je skupio prosek od 27 minuta, 12 poena, sedam skokova i po asistenciju i blokadu.

Poslednjih dana govori se o tome da će Ristić sigurno biti izabran na draftu, ali da ga posle toga čeka selidba na Stari kontinent.

2024 © - Vesti online