Utorak 19.06.2018.
11:42
Vestionline, Tanjug

"Hoće Sandžak i jug Srbije? Da neće i da im Orban da Kečkemet?"

Tanjug
Nema govora o razmeni imovine: Aleksandar Vučić

Zamenik predsednika vladajuće Demokratske partije Kosova, Redžep Hoti izjavio je da bi eventualna podela Kosova podrazumevala da Priština "uzme" Sandžak i deo juga Srbije

- Jesu li razmišljali malo o Vojvodini, Beogradu, Šumadija se podrazumeva.. Da pitamo Orbana da li će im dati Kečkemet... Šta da vam kažem na to, naravno da se šalim - rekao je Vučić novinarima.

On je upozorio da kod dela Albanaca postoji potreba za formiranjem tzv. "zelene transferzale", a na njenom putu je sever Kosova - između južne Mitrovice, Vučitrna, Srbice, i s druge strane  Ribarića, Novog Pazara i centralnog dela Srbije, Raške.

- Zato im toliko smeta teritorija severnog Kosova - rekao je Vučić.

Kaže da ne može uvek to da komenatriše, jer bi neko mogao pogrešno da razume.

- I kada govorim o njihovoj "gladi" za zauzimanjem severa Kosova uvek sam imao sve te argumente, i Gazivode i Valač, i za tu njihovu potrebu da održe tu liniju na kojoj su uvek insisitrali i koju sada više nijedan političar ne može da sakrije, pa čak iako se više ne radi o albanskom pitanju - rekao je Vučić.

- To je ono što smo mi videli, što znamo i što osećamo. I to je nešto što se neće dogoditi - zaključio je Vučić.

A na pitanje - sta ako Albanci "upadnu" na sever KiM - podseća da je on to pitanje javno postavio, ali da nije dobio odgovor.

Svejedno, ističe predsednik, njegov posao je da uradi sve da sačuvamo mir, da obezbedimo stabilnost i garantujemo sigurnost našem narodu na KiM.

Kako je rekao, najvećim delom smo to do šda uspevali, uprkos brojnim organizovanim incidentima, "jer, kod njih nema slučajnih incidenata". 

- To su priče za malu decu, oni to rade po komandi i uvek su radili po komandi, ali to i dalje nije dramatičnih razmera, nije ni malih i beznačajnih, ali nije ni dramatičnih - rekao je Vučić.

Dodao je da je to stoga što smo uspevali da vodimo odgovornu i pametnu politiku.
 

2024 © - Vesti online