Ponedeljak 18.06.2018.
17:59
Vestionline

Lester igra i košarku i hoće u FIBA Ligu šampiona

twitter.com/ridersbball
Nije NBA tim već su to košarkaši Lestera

Pošto je šampion Ujedinjenog kraljevstva, Lester (Rajdersi) je odlučio da se prijavi za učešće u Ligi šampiona evropskog ogranka Svetske košarkaške federacije (FIBA). Ako mu prijava bude prihvaćena, biće prvi britanski tim u evropskoj klupskoj košarci posle 2007, kada su Englezi imali predstavnika u ULEB kupu.

Takmičenje koje je igrano u prethodne dve sezone imaće 56 učesnika, 24 su se direktno plasirali, a između preostala 32 kroz tri kola kvalifikacija odrediće se osam. Onda će ta 32 tima biti podeljeno u četiri grupe po osam.

Košarkaški Lester je osnovan 1967, a košarkaška liga Velike Britanije pokrenuta je 1987. Prvak je bio i 2001. i 2013. U minuloj sezoni sačuvao je tron pošto je u finalu-plej ofa (jedan meč) ubedljivo savladao London Lajonse sa 81:60. Inače, ta utakmica za trofej igra se u O2 areni u Londonu koja nam je mnogo poznatija po završnom turniru sezone za tenisere.

Lesteru ne bi bio prvi put da se takmiči u evrokupovima. U sezoni 1991/92, dakle onda kada je Partizan zaseo na tron Đorđevićevom trojkom u poslednjoj sekundi, igrao je u Kupu Koraća (tada se po legendi naše košarke zvalo to kontinentalno takmičenje, a danas naš nacionalni kup). Ispao je u prvom kolu protiv Saragose. Španski tim je pobedio u oba meča.

2024 © - Vesti online