Ponedeljak 18.06.2018.
20:23
Ž. M. - Vesti

Rodni kraj u stihovima

Ž. Marković
Hildegard Majners, Željko Knežević i Milena Marić Jan

Poznato je da biblioteka Globlivres poseduje knjige na velikom broju svetskih jezika, a među njima su i one s područja Balkana, počev od dela našeg nobelovca Ivu Andrića i drugih autora.

Književni susreti u ovoj biblioteci imaju uvek multikulturni karakter, a ovom prilikom gosti su bili naši autori.Oni su pozvali i svoje goste da upotpune i ulepšaju program.

Milena Marić Jan i Željko Knežević pronalaze inspiraciju u bogatstvu jezika rodnog kraja, a to bogatstvo porede s drugim jezicima i taj literarni kosmos ponudili su publici na dar. Program je vodila Milena, koja je govorila svoju poeziju na srpskom i francuskom jeziku. Željko Knežević je govorio poeziju iz svojih objavljenih knjiga na srpskom, nemačkom, engleskom i italijanskom jeziku.

Kao gost nastupila je Hildegard Majners koja je svirala baroknu flautu, a svoju peoziju na francuskom govorio je Ismael Karneiro. Publika je u više navrata nagradila autore i njihove goste aplauzom. Na kraju programa autori i njihovi gosti su nastavili druženje s publikom u neobaveznom i zanimljivom razgovoru.

 

2024 © - Vesti online