Ponedeljak 18.06.2018.
08:58 >> 09:37h
Vestionline, Tanjug

Brojne države pod pritiskom Zapada zbog Kosova

pixabay.com
 

Na spisku država koje treba pritiskati su 22 koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, ali i one koje su to učinile - Slovenija i Egipat, pa tako Ljubljanu treba da "pritiska" Austrija, a Kairo - Francuska, Austrija i Ujedinjeni Arapski Emirati, navodi list.

Spisak zemalja objavljen u listu ima četiri kolone - prva je sa odrednicom da li je ili nije priznala Kosovo, druga je kom kontinentu pripada prema normativima Interpola, treća je ime države na koju treba uticati, a u četvrtoj se navode države čiji je zadatak da utiču.

Na spisku država koje treba "pritiskati" su, pored Slovenije i Egipta, one koje nisu priznale Kosovo - Alžir, Jermenija, Bahami, Butan, Bolivija, Gruzija, Jamajka, Mauricijus, Meksiko, Maroko, Nepal, Nigerija, Rumunija, Sejšeli, Sent Marten, Slovačka, Sent Vinsent i Grenadiri, Trinidad i Tobago, Tunis, Ukrajina, Vatikan i Zambija.

Za neke od njih je zaduženo i po nekoliko država, a "najviše posla" trebalo bi da ima Austrija, koja samostalno ili udružena sa drugima, "pokriva" Slovačku, Sloveniju, Vatikan, Butan Meksiko, Bahame...

Među onima koji će pritiskati su zapadne sile SAD, Velika Britanije, Francuska, Italija, Kanada, Nemačka, ali i UAE i Malta, stoji u dokumenti koji je objavio ST.

2024 © - Vesti online