Nedelja 17.06.2018.
21:30
Vestionline

Bugari im ostavili Fabriku duvana u debelom minusu

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Samo prošlu godinu završila je u minusu od 5,1 miliona KM, piše Capital.

Prema podacima iz registra Akta.ba, Fabrika duvana u prošloj godini imala je ukupne prihode od 26 miliona KM i gubitak od 5,16 miliona KM, dok je godinu ranije ukupan prihod bio 30,6 miliona, a gubitak 4,7 miliona KM. 

Nakon ovako loših rezultata bugarski vlasnici, kompanija "Bulgartabac", odlučili su pre nekoliko meseci da se povuku stavljajući ključ u bravu jedine fabrike duvana u Republici Srpskoj. 

Da je sudbina fabrike zapečaćena potvrđuju i radnici kojima je proteklih dana "Buglartabac" počeo da isplaćuje otpremnine u iznosu od po 500 evra po godini staža. 

Predsednik sindikalne organizacije Fabrike duvana Miroslav Marinković rekao je da će otpremnine verovatno vrlo brzo biti isplaćene. 

"Isplata je počela 10. juna, ima još nekoliko radnika koji završavaju određene poslove, ali to će sve ubrzo biti završeno i oni isplaćeni. Mi se i dalje nadamo da bi se mogao pojaviti potencijalni kupac i kako bi se fabrika pokrenula, ali s obzirom na to da se Bugari nisu izjasnili prema Vladi, plašimo se da je to najverovatnije završena priča“, rekao je Marinković. 

Bugarska kompanija kupila je 2013. većinski paket od 55 odsto akcija Fabrike duvana Banjaluka od laktaške firme "Antonić trejd" za 4,5 miliona KM.

2024 © - Vesti online