Nedelja 17.06.2018.
16:08
Vestionline, Tanjug

Gest koji je sve oduševio: Evo šta je Cipras dobio od Zaeva (FOTO)

Tanjug/AP
Cipras od Zaeva dobio i potpis, i kravatu

Taj gest je izazvao oduševljenje među prisutnima, uključujući visoku predstavnicu EU za spoljnu politiku i bezbednost Federiku Mogerini i evropskog komesara za pregovore o proširenju i politiku susedstva Johanesa Hana, nakon čega je Cipras stavio kravatu u džep od sakoa.

Inače, grčki premijer je, kao i obično, na svečano potpisivanje sporazuma došao - bez kravate.

Inače, Aleksis Cipras, koji je danas posle potpisivanja sprorazuma u grčkom mestu Psaradesu prešao na makedonsku stranu prespanskog jezera, prvi je grčki premijer koji je posetio Makedoniju, prenosi ANA.

Kako navodi agencija, odmah nakon potpisivanja "istorijskog sporazuma" o novom imenu Makedonije, Cipras i Zaev uputili su se gliserom na suprotnu obalu, u mesto Oteševo gde su održali radni ručak. 

Osim njih u Otaševo su stigli i ministri spoljnih poslova Grčke i makedonije Nikos Kocijas i Nikola Dimitrov, kao i specijalni izaslanik generalnog sekretara UN Metju Nimic, visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, evropski komesar za proširenje Johanes Han i podsekretar UN za politička pitanja Rozmeri Di Karlo.

2024 © - Vesti online