Nedelja 17.06.2018.
08:16
Tanjug

Politika: Cvetković saslušan u svojstvu oštećenog

twitter.com/XXLTulip
Potraga za njim trajala oko 30 sati: Stefan Cvetković

Kako piše list, pozivajući se na nezvanične informacije, Cvetković je, pre nego što je pušten iz Uprave, policajcima tvrdio da su ga otele tri nepoznate osobe i da je jednoj video lice, ali da ne zna ko je ona, kao i da su ga iz njegovog automobila izvukle osobe koje su imale fantomke na licu i da nisu bile grube prema njemu.

Osnovni javni tužilac iz Vršca Tihomir Knežević izjavio je za "Politiku" da se ono što je Cvetković ispričao pred istražnim organima može tretirati kao krivična prijava zbog protivpravnog lišenja slobode.

- Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu je pokrenulo pretkrivični postupak protiv NN lica. Proverava se istinistost onoga što je Cvetković ispričao pred policijom i prikupljaju se dokazi kako bi se rekonstruisao ceo događaj i ispitale sve okolnosti u vezi s njim - objašnjava Knežević.

Sagovornik "Politike" otkriva da su do sada urađene analize materijalnih i bioloških tragova pronađenih u Beogradskoj ulici u Beloj Crkvi, na mestu gde je u sredu uveče, po prijavi prolaznika, policija pronašla Cvetkovićev automobil, sivi "polo".

Takođe, u toku su analize baznih stanica, a od mobilnog operatera biće uzet listing poziva sa Cvetkovićevog broja i na njegov broj. Biće proveravani i iskazi koje su inspektorima u vreme potrage za novinarom dali njegovi najbliži prijatelji i osobe za koje se veruje da imaju saznanja od događaju.

Prema rečima drugog "Politikinog" sagovornika bliskog istrazi, Cvetkovićev nestanak biće ispitivan "sat po sat" kako bi se do detalja utvrdile sve okolnosti događaja.

- Za 30 sati koliko je trajala potraga za novinarom, istražni organi ispitali su veliki broj onih od kojih bi Cvetkoviću mogla da preti opasnost i oni s kojima je, najviše zbog novinarskog posla, dolazio u zavadu. Čak je i on sam, tokom preksinoćnog ispitivanja u policiji, pobrojao imena ljudi od kojih mu, kako je rekao, preti potencijalna opasnost - kaže sagovornik lista.

Prema nezvaničnim informacijama, odmah pošto je pronađen, novinar je pregledan na Vojnomedicinskoj akademiji i konstatovano je da nije zadobio nikakve povrede.

Kako navodi "Politika", Cvetković je otkriven u petak u ranim poslepodnevnim časovima, kada je napustio kuću koja se nalazi nedaleko od njegove porodične kuće u kojoj je posle razvoda od supruge živeo sa roditeljima.

Na pitanje da li bi, ukoliko se utvrdi da Cvetkovićeva izjava koju je da u policiji nije tačna, novinar mogao da se nađe u svojstvu osumnjičenog, sagovornik lista odgovara da bi to bilo "teoretski moguće".
 - Ukoliko se tako nešto utvrdi, on bi, eventualno, mogao da odgovara za lažno prijavljivanje ili izazivanje nereda i panike - navodi sagovornik "Politike".

Iako je još preksinoć pušten iz policije, Cvetković, kako je za list rekla njegova majka Dragica u subotu u podne, još nije bio stigao kući. Prema njenim rečima, Stefan im se javio preksinoć kasno.

- Rekao je da je sve u redu, da ne brinemo i da će doći kući - rekla je majka novinara.

Na pozive "Politike", Cvetković nije odgovarao.
 

2020 © - Vesti online