Ponedeljak 26.07.2010.
03:17
Tanjug

Trubačima Dejana Petrovića trofej Zlatibora

Dejan Petrović

Na ovoj trubačkoj smotri, koja je bila kvalfikaciono takmičenje za nastup na 50. Saboru u Guči, za najboljeg trubača stručni žiri proglasio je Dejana Lazarevića, kojemu je pripala Memorijalna nagrada "Mića Petrović", dok se novinarima i publici najviše svidelo muziciranje Dejana Jevđića.


Među dobitnicima ostalih nagrada su: najizvornije muziciranje - orkestar Ljubivoja Dikovića i Milojka Đurića, najbolje odsvirana pesma - Dejan Petrović, najbolje odsvirano kolo - Dejan Lazarević, basista - Darko Šmakić, tenorista - Dejan Marković i bubnjar - Milutin Negovanović.


Za finalno takmičenje u Guči direktno su se plasirali orkestri Dejana Petrovića, Dejana Lazarevića i zajednički orkestar Dejana Jevđića i Dragana Lazovića, dok su za polufinalni nastup učesće obezbedili trubači Veljka Ostojića, Dragana Ignjića, Ivana Jovanovića i Rada Petrovića.


Organizator 37. Sabora trubača zapadne Srbije i Smotre narodnog stvaralaštva, u kojoj je je u protekla tri dana uživalo nekoliko desetina hiljada Zlatiboraca i njihovih gostiju, organizovao je Kulturno-sportski centart Čajetine uz podršku opštine Čajetina i Turističke organizacije "Zlatibor".

2024 © - Vesti online