Subota 16.06.2018.
13:16
Vestionline

PSG pred Predsedništvom: Ko je ubio Olivera Ivanovića?

Tanjug
Članovi Pokreta slobodnih građana ispred Predsedništva Srbije

Vučić "upadljivo ćuti"

Skupu je prisustvovao i lider PSG Saša Janković, koji nije želeo da daje izjavu, a na svako pitanje novinara "odgovarao" je pitanjem: "Ko je ubio Olivera Ivanovića?". 

Novinarima se obratio Pavle Grbović, odbornik PSG u Skupštini Beograda, koji je istakao da su se predstavnici Pokreta okupili kako bi postavili pitanja - dokle se stiglo sa istragom, da li naši državni organi učestvuju u njoj i da li rezultata nema zato što su "nesposobni" da to učine ili zato što to ne žele da učine. 

Grbović je rekao da je "upadljivo ćutanje" predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je više puta obećao da će ubice Ivanovića biti otkrivene. Podsetio je da je na dan njegovog ubistva 16. januara predsednik prvi put obećao da će srpski organi pronađi ubicu ili ubice i da je kazao da će Tužilaštvo za organizovani kriminal sprovesti istragu.

- Upadljivo je ćutanje o toj temi za nekoga ko se naciji obraća dva puta dnevno, ko ima mišljenje uvek i o svemu i na svakom mestu. Postavljamo pitanje Aleksandru Vučiću i svim državnim organima dokle se stiglo sa istragom ubistva Olivera Ivanovića, da li je naši državni organi učestvuju u istrazi i da li rezultata nema zato što su nesposobni ili zato što to ne žele da učine.

Tanjug
 

Grbović je ocenio da se posle Ivanovićevog ubistva dogodio "kopernikanski obrt", odnosno da je Ivanović prestao da bude "najveći izdajnik koji hoda zemljom". Govoreći o Ivanoviću, on je rekao da je to bio čovek koji je u politici uvek plivao uzvodno i koji se zalagao za politiku mira, blagostanja i pomirenja svih koji žive na teritoriji Kosova i Metohije.

Dodao je i da je Ivanović uspešno odolevao svim pritiscima, kada je bio hapšen, kada su paljeni njegov automobil i  automobili njegovih saradnika i kada je "dobijao uvrede od svoje države".

- Nije podlegao ni jednom pritsku, ali je na kraju podlegao ranama od pet metaka koje je dobio u leđa - rekao je Grbović.

Najavio je da će se predstavnici PSG i ubuduće okupljati ispred Predsedništva i postavljati, kaže, "sva pitanja koja vlast duguje građanima".

2022 © - Vesti online